10 alimente pe care sa le consumi cand te simti rau

Secrete 19.01.2017 Livia Caled

Senzatia aceea de moleseala in care parca senzatia de rau iti acapareaza tot corpul si nu stii ce anume de fapt te doare, poate fi ameliorata consumand cateva alimente, menite sa iti revigoreze organismul, epuizat de oboseala, afectat de raceala sau gripa, sau pur si simplu afectat de alimentele pe care le-ai consumat.

Care sunt cele mai bune alimente pe care sa le consumi cand ti se face rau si organismul tau este slabit?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Ghimbir

Ghimbirul este un leac renumit pentru alungarea senzatiei de greata, dar si pentru energizarea organismului. De asemenea, ghimbirul este foarte bun pentru tratarea gazelor intestinale, a balonarii, a raului de miscare si a eliminarii senzatiei de voma. Consuma ghimbirul sub forma de ceai, cu putina lamaie.

2. Legume verzi

Spanacul, varza kale, salata verde, patrunjelul, rucola, broccoli, sparanghelul, urzicile si alte asemenea plante sau legume verzi ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, reducerea inflamatiilor din corp si intarirea imunitatii. Fa-ti o salata usoara cu putin suc de lamaie si o sa te simti mai bine.

3. Fulgi de ovaz

Daca te simti rau de la stomac, nimic nu e mai sigur pentru ameliorarea simptomelor decat fulgii de ovaz. Ei sunt plini de fibre care ajuta la imbunatatirea digestiei, reduc nivelul de colesterol si te energizeaza. Consuma-le cu iaurt, kefir, lapte de soia sau de migdale.

4. Cartofi dulci

Cartofii dulci contin beta-caroten si diverse alte vitamine si minerale, nu ingreuneaza digestia si te ajuta sa iti revii cand nu ai pofta de mancare si te simti rau. Alte alimente care, de asemenea, sunt foarte prietenoase cu stomacul sunt morcovii fierti. Consumul de produse bogate in beta-caroten mentin sanatoase mucoasele de la nivelul gatului si nasului.

5. Ciocolata neagra

Ciocolata care contine peste 70% cacao ajuta la intarirea imunitatii, imbunatatirea puterii de concentrare si energizarea organismului. Asadar, daca esti la birou si ti se face rau, insa ai lucruri importante de terminat, consuma niste ciocolata neagra.

Citeste si 4 retete de bauturi pentru combaterea si tratarea constipatiei.

6. Banane

Banana e cea mai recomandata gustare atat inainte de sala cat si dupa. Ea contine foarte mult potasiu, important pentru energizarea organismului. De asemenea, bananele sunt printre putinele fructe pe care le poti consuma cand ai probleme cu stomacul.

7. Chimen

Micutele seminte de chimen sunt considerate adevarate medicamente naturale, tot ce trebuie sa faci este sa le adaugi in ceaiuri si supe. Ceaiul de chimen imbunatateste digestia si intareste sistemul imunitar. Semintele de chimen ajuta la ameliorarea greturilor, simptomelor racelii, calmeaza durerile de gat si tusea, previn si trateaza problemele respiratorii, dar si arsurile gastrice.

8. Iaurt

Iaurtul este bogat in bacterii sanatoase care ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, tratarea constipatiei, energizarea organismului, eliminarea gazelor intestinale si reducerea senzatiei de balonare. Iaurtul ajuta de asemenea la ameliorarea senzatiei de voma. 

9. Supa de pui 

Stiai ca supa usoara de pui este foarte bun ca tratament pentru raceala si gripa? Supa de legume si pui amelioreaza senzatia de rau, accelereaza tranzitul intestinal si calmeaza problemele la stomac, te ajuta sa iti revii cand ai o stare de moleseala si iti hidrateaza organismul. 

10. Anason

Semintele de anason nu sunt utile doar pentru a da aroma mancarurilor, ci si pentru tratarea senzatiei de rau, voma, greata. De asemenea, ele calmeaza tusea si problemele respiratorii. Cel mai bun mod in care poti beneficia de proprietatile semintelor de anason este sa le adaugi in ceaiuri.

Citeste si 5 pasi ca sa-ti transformi alimentatia intr-una mai alcalina.

Sursa foto: healthtoday.com

 

Tags:
senzatia de rau
greata
voma
alimente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare