10 alimente pe care sa nu le consumi pe stomacul gol

Secrete 27.04.2017 Livia Caled
Multe persoane aleg sa consume la micul dejun un pahar de suc de portocale, o cafea si un iaurt, insa, combinatia acestor alimente nu este deloc una prietenoasa cu stomacul. Potrivit nutritionistilor, foarte putine alimente pot fi consumate dimineata pe stomacul gol.
 
Care sunt alimentele pe care sa le eviti?
 
1. Produse pufoase de patiserie
 
Cu siguranta, asociezi de multe ori micul dejun cu un croissant pufos, insa, acest aliment, ca si alte produse de patiserie care contin drojdie, consumate pe stomacul gol nu fac decat sa provoace probleme de digestie si sa creeze balonare. Si parca nu e bine sa pleci cu burta cat un balon dimineata de acasa, nu?
 
2. Dulciuri
 
Mananci dulciuri la micul dejun? Pe langa faptul ca iti cresc glicemia si ingreuneaza activitatea pancreasului, abia trezit si el din somn, acest lucru poate duce in timp la diverse afectiuni grave. Incearca sa eviti dimineata bomboanele, ciocolata, prajiturile si alte asemenea alimente.
 
3. Iaurt
 
In general, iaurtul este sanatos, insa nu neaparat consumat dimineata pe stomacul gol. El contine bacterii bune, care accelereaza tranzitul intestinal si usureaza digestia, insa nu e nevoie de acest lucru la prima ora a diminetii. Asadar, pastreaza-ti obiceiul sa consumi iaurtul in alt moment al zilei.
 
 
4. Pere
 
Fibrele din pere pot irita mucoasa gastrica si te poti trezi cu crampe abdominale cand iti este lumea mai draga. Alege sa consumi pe stomacul gol mere, afine sau pepene rosu.
 
5. Rosii
 
Rosiile contin o cantitate mare de acid tanic care creste aciditatea din stomac. Consumate constant dimineata, ele pot duce la formarea ulcerului gastric. Pentru a fi mai sanatoase dimineata, consuma-le cu ulei de masline si cu o felie de paine integrala.  
 
 
6. Castraveti si alte legume verzi
 
Legumele sunt o sursa importanta de aminoacizi, insa e mai bine sa eviti sa le consumi pe stomacul gol, deoarece ele pot provoca balonare si crampe abdominale.
 
7. Alimente prea condimentate
 
Alimente prea condimentate, prea iuti sau piperate, pot irita stomacul. De asemenea, ele cresc productia de acid gastric si pot duce la diverse dereglari ale sistemului digestiv.
 
8. Sucuri carbogazoase
 
Sucurile carbogazoase nu sunt sanatoase, cu atat mai putin pe stomacul gol. Ele incetinesc digestia, provoaca balonare si gaze intestinale, dar si crampe abdominale.
 
9. Citrice
 
Citricele sunt prea acide pentru stomac la prima ora dimineata. Cand le consumi pe stomacul gol, ele pot provoca arsuri gastrice si pot creste riscul de gastrita.
 
10. Ceai si cafea
 
Ceaiul si cafeaua sunt recomandate dimineata, insa nu pe stomacul gol. Ele cresc aciditatea din stomac, lucru care poate duce la indigestie si arsuri gastrice pentru tot restul zilei. Inainte sa le consumi, ai grija sa iei micul dejun. 
 
Ce alimente sunt recomandate sa fie consumate pe stomacul gol?
 
- cereale integrale cu lapte;
- oua;
- paine integrala;
- masline;
- nuci;
- miere;
- cascaval;
- carne slaba;
- avocado;
- afine;
- mere;
- pepene rosu.
 
 
Sursa: brightside.me, lifehack.org.
 
Tags:
stomacul gol
alimente pe stomacul gol
alimente interzise pe stomacul gol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare