10 beneficii pentru sanatate ale sucului de rodie

Nu e musai sa adaugi spanac sau patrunjel in sucurile de fructe pentru a fi mai sanatoase, unele fructe sunt atat de pline de vitamine si minerale, incat sunt considerate adevarate medicamente naturale pentru organism. Un exemplu in acest sens este sucul de rodie care contine peste 100 de fitochimicale, substante importante pentru prevenirea cancerului, cresterea fertilitatii si intarirea sistemului imunitar.
 
Care sunt cele mai importante beneficii pentru sanatate ale sucului de rodii?
 
1. Reduce inflamatiile din corp
 
Datorita continutului mare de antioxidanti, sucul de rodii este de mare ajutor pentru reducerea inflamatiilor din corp, responsabile cu o serie de boli. Stiai ca sucul de rodii are de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde?
 
2. Este bogat in vitamina C
 
Daca bei suc de rodii nu trebuie sa iti faci zilnic pentru necesarul zilnic de vitamina C. Sucul dintr-o singura rodie contine mai mult de 40% din doza zilnica necesara pentru a avea o stare buna de sanatate si o imunitate de fier.
 
3. Imbunatateste digestia
 
Deoarece ajuta la reducerea inflamatiilor din corp, sucul de rodii este foarte bun pentru imbunatatirea digestiei. El este recomandat persoanelor care sufera de boala Crohn, colita si diverse boli ale intestinelor.
 
4. Mentine inima sanatoasa
 
Despre sucul de rodii se spune ca este cel mai bun medicament pentru inima. El protejeaza arterele, imbunatateste circulatia sangelui si scade nivelul de colesterol din organism. 
 
 
5. Are proprietati antivirale
 
Daca te incearca o raceala sau ai imunitatea scazuta, incearca sa bei cat mai des suc de rodii. El contine vitaminele C si E, esentiale pentru o imunitate puternica.
 
 
6. Este un adevarat cocktail de vitamine si minerale
 
Pe langa vitaminele E si C de care am vorbit mai sus, sucul de rodii mai contine folati, potasiu, vitamina K, calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, seleniu, zinc, sodiu, vitamina B6 s.a.
 
7. Imbunatateste potenta si fertilitatea
 
Datorita continutului mare de antioxidanti, sucul de rodie ajuta in prevenirea cancerului de prostata, tratamentul disfunctiilor erectile si a problemelor de fertilitate. De asemenea, diverse studii au aratat ca sucul de rodie functioneaza ca o adevarata Viagra naturala pentru barbati.
 
8. Regleaza nivelul de zahar din sange
 
Rodiile sunt folosite in mod traditional ca remediu pentru diabet in Orientul Mijlociu si India. Consumat frecvent, sucul de rodie ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. 
 
9. Reduce simptomele artritei
 
Diverse studii au aratat ca flavonoidele din sucul de rodii ajuta la ameliorarea simptomelor artritei si a altor boli asemanatoare. 
 
10. Incetineste procesul de imbatranire
 
Nu mai este o noutate pentru nimeni ca un consum de alimente bogate in antioxidanti ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, deoarece incetineste procesul de deteriorare a ADN-ului.
 
Alte beneficii ale consumului de suc de rodie sunt urmatoarele:
 
- imbunatatirea memoriei;
- prevenirea cancerului, in special al celui de prostata;
- energizarea organismului;
- reducerea grasimii din zona abdominala;
- prevenirea Alzheimer-ului;
- combaterea stresului;
- mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii.
 
Daca urmezi un tratament cu medicamente, intreaba-ti medicul daca ai voie sa bei suc de rodii, aceste fructe pot inhiba efectul anumitor medicamente.
 
 
Sursa foto: medicaldaily.com
 
 
Tags:
suc de rodie
beneficii
sanatate
rodie
antioxidanti
imunitate
inflamatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare