10 de modalitati prin care sa te inveselesti instant

Daca esti trista din cauza vremii sau pur si simplu nu-ti arde de nimic, aminteste-ti ca buna dispozitie contribuie la mentinerea sanatatii. Cum sa faci asta intr-o zi grea? Iti zicem mai jos. 

1. Joaca un joc (nu pe telefon!)
 
Fa o seara de jocuri cu prietenii la tine acasa sau pur si simplu alatura-te unui grup de copii care se joaca in parc. Te vei incarca cu energie pozitiva si te vei distra pe cinste. 
 
2. Zambeste 
 
Da, e putin mai greu cand nu prea iti vine, dar cand vei constientiza ca zambesti fara motiv, aproape ca o sa-ti vina sa razi de tine. Zambetul este contagios, elibereaza stresul, iti imbunatateste starea de spirit si elibereaza endorfine. 
 
3. Plimba-te 
 
Daca nimic nu functioneaza in spatii inchise, cativa pasi in aer liber iti vor face tare bine. Nu trebuie sa parcurgi kilometri, ci doar faptul ca inspiri aer proaspat iti va limpezi mintea. 
 
4. Suna un prieten 
 
Nu-i scrie un mesaj ca n-ai chef sa vorbesti! Fa un efort sa iesi din starea aia si vei vedea ca te vei simti mult mai bine dupa te vei descarca. 
 
5. Canta (cu voce tare!) 
 
La dus, in masina sau chiar pe strada. Noi iti dam voie! Chiar daca oamenii s-ar putea sa te priveasca putin ciudat (sau din contra, sa zambeasca), tot ce conteaza este ca tu sa te simti mai bine. 
 
6. Fa yoga 
 
Chiar daca de obicei ridici greutati, ai putea sa incerci intr-un moment ca asta cateva miscari de yoga. Nu sari peste partea de relaxare si de meditatie, caci acestea vor conta foarte mult. 
 
 
7. Fa un compliment 
 
Te intrebi cum te pot ajuta cateva cuvinte frumoase pe care i le spui colegei de munca? E simplu: va zambi. Si doar ce spuneam ca zambetul este molipsitor, nu? Trebuie sa incerci! 
 
8. Fa ordine 
 
Debaraseaza-te de toate lucrurile pe care nu le mai porti sau nu ne folosesti, de reviste, pungi si alte minunatii. Doneaza tot ce poti si vei vedea ca imediat ce se face ordine in casa, ti se vor aseza si tie lucrurile in minte. 
 
9. Pui de somn 
 
Stii vorba aia din batrani care spune ca noaptea e cel mai bun sfetnic? Nimic mai adevarat, numai ca nu trebuie neaparat sa fie noapte ca sa tragi un pui de somn. Culca-te jumatate de ora sau cat iti permite timpul, iar la trezire vei vedea cu totul altfel lucrurile. 
 
10. Sa stii ca totul va fi ok 
 
Stii ca intotdeauna este asa. Totul va fi bine, chiar daca nu in secunda urmatoare. Asa ca relaxeaza-te si traieste in prezent.
Tags:
vesel
fericire
meditatie
zambet
somn
yoga
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare