10 pasi catre un ten fara acnee

Acneea apare deseori in adolescenta si poate persista, din pacate, pana la maturitate, perioada in care ne luptam sa o eliminam cu tot felul de lotiuni si tratamente pentru piele, de cele mai multe ori foarte costisitoare.

Ce e de facut cand acneea persista? Iata mai jos cateva trucuri pentru ameliorarea acneei:

1. Demachiaza-te bine seara

Demachiantele preparate acasa ajuta pielea sa se mentina elastica, indeparteaza machiajul si impuritatile acumulate in timpul zilei, hidrateaza tenul si ii dau luminozitate. Cele mai bune demachiante naturale sunt uleiul de migdale, uleiul de argan si uleiul de masline. Mai multe idei de preparare a demachiantelor acasa gasesti aici.

2. Fa-ti masti de fata anti-acnee

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cele mai bune remedii pentru acnee sunt cele pe care ti le prepari tu acasa, din ingrediente naturale. Acestea nu prezinta niciun risc pentru piele si se fac foarte usor. Aici gasesti mai multe tipuri de masti anti-acnee care se fac cu ingrediente la indemana, din bucataria ta.

3. Citeste etichetele produselor

Daca produsele contin parabeni si parfum, nu are rost sa le cumperi. Opteaza pentru variantele cat mai naturale, in acest fel iti feresti pielea de chimicale si de multe alte cosuri.

4. Nu mai ataca bubitele de pe fata

Da, este bine stiut ca toata lumea simte placere sa stoarca cosuri, insa asta nu este bine pentru tenul tau. Nu faci decat sa amplifici inflamatiile, in niciun caz sa grabesti disparitia cosurilor.

5. Clateste-ti fata cu suc de lamaie

Sucul de lamaie ajuta la curatarea fetei si in tratamentul anti-acnee. Lasa sucul sa actioneze pe fata o jumatate de ora dupa care clateste-ti fata cu apa calduta. Studiile au aratat ca sucul de lamaie este eficient in distrugerea bacteriei care provoaca acneea. De asemenea, produsele pe baza de cimbru si galbenele pot ajuta si ele la ameliorarea acneei.



6. Aplica-ti pe piele comprese cu ceai de musetel

Musetelul amelioreaza starea pielii si a porilor. De asemenea, are efect calmant si de curatare. Stergeti-va pe fata dimineata si seara cu ceai de musetel si acneea o sa fie ameliorata.

7. Schimba-ti cremele si fondul de ten

Daca acneea nu da semne ca se da batuta, incearca sa schimbi fondul de ten si cremele de fata. Medicii dermatologi sunt de parere ca materia grasa din aceste produse duc la agravarea acneei. Incearca creme si produse mai putin grase.

8. Consuma multe fructe si legume

Orienteaza-te catre o alimentatie sanatoasa, mancarea de tip fast-food, grasimile procesate si dulciurile iti afecteaza destul de mult pielea. Plus de asta o imbatranesc.

9. Incearca scortisoara

De ce sa dai banii pe tratamente costisitoare care sa te scape de acnee? Scortisoara este foarte eficienta. Cum se face masca cu scortisoara? Foarte simplu. Amesteca o lingura de scortisoara cu 3 linguri de miere si aplica pasta rezultata pe fata.

Scortisoara va opri bacteria care cauzeaza acneea, iar mierea va reduce roseata si va hidrata pielea. Masca trebuie lasata sa actioneze cam 10 minute.

10. Incearca aspirina

Piseaza 3-4 aspirine intr-un bol si amesteca-le cu doua lungurite de iaurt si una de miere. Aplica masca rezultata pe fata si las-o sa actioneze 15 - 20 de minute. Clateste fata cu apa calduta.

Aspirina are efect anti-inflamator si va reduce roseata de pe piele. De asemenea, acidul salicilic din aspirina ajuta la curatarea porilor si exfolierea pielii. Este foarte bun si pentru estomparea ridurilor. Mierea are proprietati anti-bacteriene si calmeaza pielea.

 

Tags:
acnee
tratament naturist acnee
cum scapi de acnee
remedii acnee
remedii naturale acnee
lamaie acnee
acnee aspirina
acnee masti de fata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • Ioana
    1. Ioana 04.09.2014 22:47

    Am 27 de ani si intotdeauna am avut probleme cu tenul,dar de 2 ani de cand ma confrunt cu disfunctii ale glandei tiroide, urmate de dereglari hormonale au aparut multe cosuri pe fata,zona"T",pe piept si omoplati. Asa ca am hotarat sa merg la un foarte bun doctor dermatolog pentru un tratament eficient sa scap de acnee. Asa ca am inceput sa folosesc la recomandarea doctorului un tratament cu creme pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Asa ca am inceput sa folosesc de la ei o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee. De cand am inceput sa folosesc aceste produse tenul meu a inceput sa isi revina, e mai curat, a scapat de acnee si de puncte negre. Pentru corp doctorul mi-a dat sa schimb sapunul normal cu un sapun organic cu ulei 100% pur din arbore de ceai. E cel mai bun sapun pe care l-am folosit vreodata si sunt tare multumita de el.

  • cristina popa
    2. cristina popa 26.11.2014 12:25

    foarte eficiente aceste produse anti-acnee de care scris Ioana, cele de la Thursday Plantation le-am folosit si eu o perioada cand am avut acnee si au dat rezultate, mi-au curatat tenul de cosuri.......si eu le recomand.

  • Valeria
    3. Valeria 09.10.2016 19:21

    am 16 ani cosurile amar din ce in ce mai multe si fata mea devine cu mult mai strsnica...au aparut probleme si odata cu ele au aparut si momente care ma fac sa stay mai mult acasa sa nu vreau sa ma duc la colejiu,da chear mii rusine de mine mii rusine de fata mea...ce sa fac cum sa o aduc la fata sanatoasa si frumoasa...vreau ceva nu prea costisitor am probleme cu bugetu,dar nu pierd speranta ca exista ceva care ma poate ajuta...datimi sfaturi va rog...o sa va fiu foarte recunoscatoare...

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare