10 sfaturi sa reduci numarul toxinelor din viata ta

Afectiuni 10.10.2013 Livia Caled

In fiecare zi suntem expusi la tot felul de toxine, din mancare, aer, apa, produse de curatat si produse cosmetice. Desi organismul are propriul lui sistem de detoxifiere, uneori nu face fata, iar toxinele raman acolo si duc la diverse boli grave, cum ar fi cancerul.

Potrivit nutritionistilor, cele mai simple moduri de a reduce toxinele din viata noastra sunt urmatoarele:

1. Incearca sa iti prepari acasa produsele de infrumusetare, macar cateva dintre ele. De exemplu: masti de fata, exfoliante pentru corp si ten, creme anti-rid, tratamente anti-celulitice, masti de par, balsam pentru par, tratamente anti-acnee, demachiant, lotiune tonica, creme de noapte si lotiuni de corp. Aici gasesti idei despre cum ti le poti face singura acasa.

2. Cand iti cumperi fond de ten sau alt produs cosmetic, citeste cu atentie eticheta. Multe dintre produsele cosmetice din magazine contin parabeni, ftalati, bisfenoli, parfumuri sintetice si alte chimicale pe care nu le vrei pe pielea ta. Studiile au aratat ca produsele cosmetice contin mai multe chimicale decat produsele alimentare. Specialistii recomanda cat mai putin machiaj pentru o piele cat mai putin stresata.

3. Prepara-ti acasa produsele de curatenie, macar cateva dintre ele. Nu e complicat si o sa fii uimita de cat de stralucitoare va fi casa ta. Ce produse iti poti prepara singura acasa? Inalbitor, solutie de curatat geamurile, solutie pentru curatarea cazii, wc-urilor si a chiuvetelor, odorizant pentru camera, solutie pentru curatat vasele, solutie pentru sters praful, solutie anti-mucegai, solutie de curatat covoarele si altele. Aici gasesti cum sa le faci.

4. Cumpara cat mai rar din supermarket produse la conserva sau la borcan, chiar daca pe ele scrie ca sunt organice. Asta inseamna sa apelezi cat mai rar la pate de ficat, conserve de peste sau carne, compoturi, bulioane, dulceturi, porumb la cutie, ghiveci, fasole, budinci si tot ceea ce inseamna produs bagat intr-o cutie, conserva sau borcan. Ideal ar fi ca muraturile si dulceturile sa ti le prepari acasa. De asemenea, orice poti sa iti prepari acasa, prepara-ti, macar asa o sa stii sigur ce contin.

5. Consuma multe lichide si fibre, in felul asta eviti constipatia. Aceasta afectiune retine toxinele in organism si ne creeaza tot felul de neplaceri. Remedii pentru constipatie gasesti aici.

6. Evita mezelurile, produsele de tip fast-food si de patiserie, dar si chipsurile, jeleurile, bomboanele gumate, batoane de slabit si, in general, toate produsele cu ingrediente dubioase pe care nu le pricepi. De asemenea, anumiti pesti contin cantitati mari de mercur. De exemplu: tonul, pestele sabie, macroul si rechinul, pe care mai bine ii eviti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

7. Evita stresul, acesta este, de fapt, o toxina pentru organism. Cand esti intr-o stare de stres se secreta cortizol, un hormon care poate provoca diverse boli cronice, ingrasare, diabet, probleme cu somnul si probleme cardiovasculare. N-ar fi rau sa practici meditatia, yoga si sa incerci sa calatoresti mai mult.

8. Fa miscare, cu cat ai o viata mai activa, cu atat corpul tau va fi mai relaxat si, implicit, cu mai putine toxine. Plus de asta, miscarea incetineste procesul de imbatranire, te tine departe de stres si iti echilibreaza hormonii. Nu uita sa faci exercitii fizice de cel putin 2 ori pe saptamana si sa iesi zilnic la o plimbare.

9. Tine macar o data pe an o cura de detoxifiere pentru a scapa de toxinele din organism. In curele de detoxifiere este recomandat sa consumi cat mai multe sucuri naturale de fructe, sucuri de morcovi si telina, multe salate, broccoli, fructe de padure, avocado si tot felul de verdeturi.

10. Spala bine fructele si legumele, cu apa ceva mai fierbinte.
Acestea pot contine pesticide si ierbicide. Ideal ar fi sa le consumi din surse cat de cat sigure, de exemplu de la tara, din piata de la tarani sau din propria gradina.

 

Tags:
alimente cu toxine
produse cu toxine
cum sa reduci toxinele
toxine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare