12 alimente pe care sa nu le cumperi niciodata

Stilul de viata sanatos ni se poate parea uneori unul plictisitor, de aceea e bine sa consumam din cand in cand, de pofta, un produs nesanatos. In felul asta o sa evitam frustrarile si nu o sa avem impresia ca am cazut intr-o obsesie pentru stilul de viata sanatos. Cu toate astea, nutritionistii sunt de parere ca sunt unele alimente pe care ar fi bine sa nu le cumparam niciodata, ca sa nu ne obisnuim in vreun fel sa poftim la respectivele alimente.

Iata mai jos o lista cu 12 alimente pe care ar fi bine sa nu le cumperi niciodata:

1. Margarina

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este o alternativa la unt, insa nu una sanatoasa. Contine grasimi procesate, conservanti si tot felul de E-uri, responsabile cu bolile de inima si bolile neurodegenerative. Daca vrei sa mananci cu adevarat ceva sanatos, incearca avocado, este un fel de unt vegetal.

2. Crenvursti

Da, sunt deliciosi si i-am manca oricand, insa pe cat de buni sunt, pe atat sunt de nesanatosi. Studiile au aratat ca un consum regulat de mezeluri creste riscul de a dezvolta cancer la colon sau boli  de inima. Daca ti se face pofta de ceva mezeluri, incearca ceva care pare sa contina carne, in niciun caz crenvursti.

3. Parizer

Chiar daca ai un buget restrans pentru mancare, nu este cazul sa te aventurezi sa iti cumperi parizer. Acesta iti da o falsa senzatie de satietate, este plin de grasimi nesanatoase si nu contine cine stie ce nutrienti. Incearca sa inlocuiesti parizerul cu branza si o salata de rosii si sanatatea ta nu va avea de suferit.

4. Sucuri acidulate si nenaturale

Sucurile acidulate sunt pline de coloranti, zahar si tot felul de chimicale. Indulcitorii folositi pot cauza probleme de inima, diabet, probleme neurologice si digestive, migrene, depresie si chiar cancer. Putem sa inlocuim aceste sucuri cu unele naturale pe care ni le putem face acasa.

5. Icre

Icrele din comert contin, de fapt, foarte putine icre. Ele sunt pline de tot felul de E-uri si conservanti, grasimi si sare, facandu-le un aliment foarte periculos pentru sanatate. Cele mai bune sunt icrele pe care ti le prepari acasa.

6. Hamburgeri

Nu mai e o noutate pentru nimeni ca hamburgerii si, in general, mancarea de tip fast-food este foarte nesanatoasa. Mancarurile de tip fast-food contin o gramada de indulcitori, conservanti si tot felul de chimicale de care nu ai vrea sa stii.



7. Cereale cu zahar si arome

Cerealele care contin arome si zahar nu sunt deloc sanatoase, desi, numele de "cereale" ne duce cu gandul la ceva sanatos. Incearca sa cumperi cereale fara arome, ciocolata si cine stie ce alte gusturi imbietoare. Citeste pe ambalaj si alege-le pe cele naturale.

8. Chipsuri

Da, sunt delicioase, mai ales cand te uiti la un film si vrei sa rontai ceva. Chipsurile insa contin grasimi procesate si foarte multa sare, care nu fac decat sa dauneze. Incearca sa te dezobisnuiesti de obiceiul de a rontai ceva la film, nu este in niciun caz unul sanatos.

9. Gogosi

Pe langa faptul ca sunt preparate din faina alba, acestea sunt si foarte uleioase. De obicei, uleiul de la gogosi nu este schimbat si ajungem sa consumam mai multe grasimi saturate decat ne-am dori.

10. Merdenele

Din pacate, merdenelele care sunt atat de delicioase, nu sunt si sanatoase. Produsele de patiserie sunt preparate din faina alba, grasimi, aditivi si margarina, ceea ce le transforma in adevarate bombe calorice. Ele nu contin deloc nutrienti si nu aduc nimic bun organismului, doar o senzatie de satietate.

11. Maioneza

Spre deosebire de cea de casa, contine tot felul de aditivi, conservanti si grasimi nesanatoase. Maioneza creste colesterolul, ingrasa si nu aduce nutrienti organismului. Daca ai pofta de maioneza, e recomandat sa ti-o prepari acasa, macar stii ce pui in ea.

12. Pop-corn pentru microunde

Studiile au aratat ca floricelele preparate la microunde sunt cancerigene, fiind pline de grasimi nesanatoase. De asemenea, s-a mai aratat ca ingredientul care da floricelelor aroma de unt, diacetilul, poate duce la probleme pulmonare si toxicitate respiratorie.

Citeste si Top 6 cele mai nesanatoase mic dejunuri.

 

 

Tags:
alimente nesanatoase
ce sa nu cumperi
top alimente nesanatoase
gogosi sanatate
maioneza
icre
parizer sanatate
crenvursti sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Aurelian Dobre
    1. Aurelian Dobre 09.04.2014 02:19

    Vezi cele mai bune site-uri PTC: top3ptc2013.wordpress.com !

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare