3 citrice care te ajuta sa treci peste iarna

Termometrele nu-si mai imping des mercurul peste 0. Frigul isi face loc in peretii caselor, pe sub haine si incearca sa ne patrunda in oase. Daca te ingrijoreaza perspectiva unei ierni in care starea ta generala va fi una bolnavicioasa, burduseste-ti camara cu portocale, pomelo si clementine! Am gasit 3 citrice care te ajuta sa treci peste iarna. Am facut o lista cu beneficiile guguloaielor pline de vitamina C.


Nu e iarna pe deplin daca nu miroase in casa a portocale. Pe langa aroma de Craciun pe care o aduc cu ele, portocalele sunt citricele pe care sa te bazezi daca vrei sa tii o dieta pentru sanatate. Dieta cu portocale este o cale foarte eficienta, dar in acelasi timp si foarte placuta, prin care putem scapa de cateva kilograme in plus, precum si un regim de detoxifiere cel putin la fel de eficient ca dieta cu lamaie
 

Dieta cu portocale te scapa de toxinele din organism, in cateva zile. Daca respecti dieta pe o perioada mai lunga, pe langa detoxifiere, poti pierde pana la 3-4 kilograme. Mai mult, dieta cu portocale te ajuta sa-ti cureti tenul, din interior, astfel ca este recomandata in perioada de primavara-vara cand, unele dintre problemele legate de sanatatea pielii (mai ales acneea), se acutizeaza.

Dieta cu portocale trebuie precedata de o perioada, de cel putin o saptamana in care sa elimini complet din alimentatie produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food si dulciurile concentrate. Este indicat sa reduci consumul de cafea.


Aceste mici pilule cu vitamine, clementinele au doar 46 de calorii in 100 de grame de fruct. Doua clementine nu depasesc 60 de calorii, ceea ce este echivamentul perfectiunii, in orice dieta.
 
 
Bogate in vitamina C, clementinele sunt un aliat perfect impotriva racelii. Pe de alta parte sunt bogate in magneziu si fier, contribuind la buna functionare a sistemului muscular si a celui nervos. Merita spus ca sunt foarte bogate in fibre, fapt care le face utile in procesul de digestie, contribuind la scaderea colesterolului din sange. Combinatia dintre fibre si potasiu le face foarte utile in dietele de detoxifiere. 
 
 
Cu doar 60 de calorii continute intr-un sfert de pomelo si 130% din necesarul zilnic de vitamina C, ma mir cum de inca mai exista in galantare si nu s-au napustit peste el toti cei aflati in lupta recuperarii siluetei de dinainte de sarbatori.
 
Aduce beneficii organismului din varful frunzelor pana in adancul miezului rozaliu sau alb, depinde ce fel de fruct alegeti. Frunzele de pomelo pot fi incalzite si aplicate apoi pe incheieturile care va dor pentru a ameliora durerea. Aceleasi frunze in decoct sunt folosite pentru tratarea dermatitelor dar si pentru a aduce un aer fresh in baie, atunci cand umpleti cada.
 
E musai sa bei un smoothie cu pomelo, te va face sa uiti de toate grijile din lume.
 
 
 
Sucul acid de pomelo are calitati curative deoarece stimuleaza digestia. In acelasi timp este eficient in curele de slabire deoarece grabeste arderea grasimilor si tine ridicat nivelul de zahar astfel incat sa nu cautam in disperare ceva dulce care sa ne anihileze poftele.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
3 citrice te ajuta sa treci peste iarna
citrice
vitamine
dieta cu lamaie
dieta cu portocale
clementine
dieta cu pomelo
smoothie de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare