3 combinatii hipercalorice pentru cura ta de ingrasare

Contrar opiniei comune ca e usor sa te ingrasi, exista si persoane care au un metabolism accelerat si nu reusesc sa ajunga la greutatea dorita, indiferent de dieta de ingrasare pe care o urmeaza. Ca si la slabire, pentru ingrasare secretul consta in combinarea corecta a alimentelor, astfel incat sa obtii cat mai multi nutrienti, nu numai grasimi si calorii goale.
 
Potrivit nutritionistilor, pentru cura de ingrasare este importanta alegerea unor alimente care sa fie si sanatoase, dar si bogate in calorii. In general, alimentele pentru dietele de ingrasare sunt aceleasi ca si pentru curele de slabire, numai ca ele trebuie consumate in cantitati mai mari si in combinatii hipercalorice. Printre cele mai sanatoase alimente pe care sa le introduci in meniul tau se numara fructele si legumele, produsele lactate de orice fel, carnea, pestele, uleiul de masline, cerealele integrale, pastele, nucile, semintele si migdalele.
 
Pentru a te ingrasa 1 kilogram pe saptamana, este suficient sa adaugi la meniul tau zilnic inca 500-800 de calorii.
 
Azi iti recomandam 3 combinatii hipercalorice pe care sa le consumi in cura ta de ingrasare:
 
1. Paste cu somon
 
Pastele cu somon sunt un exemplu bun de carbohidrati cu proteine si grasimi sanatoase. Acest fel de mancare este o adevarata bomba calorica, asadar, daca vrei sa te ingrasi, consuma-l din cand in cand la pranz sau la cina. Senzatia de satietate o sa te tina pentru multe ore, insa nu trebuie sa astepti sa ti se faca din nou foame daca vrei sa te ingrasi, ci sa rontai intre mese niste stafide, migdale sau nuci sau sa le combini cu un iaurt. Pentru ca pastele sa fie sanatoase, e mai bine sa le alegi pe cele integrale. De asemenea, foloseste ulei de masline extravirgin.
 
 
2. Produse fainoase combinate cu carne sau branza
 
Ca sa vizualizezi mai bine aceasta combinatie gandeste-te la o farfurie cu musaca (preparata cu carne sau branza) si cateva felii de paine sau la niste placinte cu carne sau branza. Aceste combinatii sunt destul de hipercalorice, de aceea nu trebuie sa iti faci griji ca nu reusesti sa depasesti 2000 - 2500 de calorii zilnic. Deoarece carnea in combinatie cu cartofi sau orez se digera greu, este recomandat sa le consumi impreuna cu o salata si neaparat sa alegi painea integrala. 
 
3. Paine cu avocado, ulei de masline si nuci
 
Cand ai pofta de o gustare, unge-ti niste felii de paine integrala cu avocado, stropeste-le cu ulei de masline si consuma-le cu niste nuci sau migdale. Desi este o combinatie hipercalorica, aceasta este una sanatoasa, prietenoasa cu digestia. Ca sa mai aduci un plus de calorii, consuma si o felie de parmezan. Nu uita, bineinteles, de salata.
 
 
Ce trebuie sa ai in vedere cand tii cura de ingrasare? 
  • Pentru a te ingrasa uniform, este important sa faci mult sport.
  • Nu uita de fructe.
  • Consuma cat mai putine alimente care contin faina alba si zahar alb.
  • Alege grasimile sanatoase (uleiul de masline, fructele de avocado, nucile si semintele).
  • Pentru a evita constipatia, consuma la fiecare masa o salata. 
 
Sursa foto: foodnetwork.ca
 
 
Tags:
combinatii hipercalorice
cura de ingrasare
paste cu somon
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare