3 greseli pe care s-ar putea sa le faci la cycling

Oricine a fost vreodata la o ora de cycling stie ca mersul pe bicicleta fixa e mult mai greu decat pare. E drept ca stai pe loc, dar totusi, efortul e acelasi. In plus, trebuie sa tii cont de multe lucruri, pe care participantii la orele de cycling le gresesc deseori. 

Nu-ti reglezi potrivit bicicleta 
 
Cei mai multi cursanti fac greseala de a-si lasa saua prea jos, ceea ce inseamna ca vor indoi prea mult picioarele atunci cand pedaleaza. Ar trebui sa ai saua atat de sus incat sa indoi picioarele numai putin. Astfel, vei avea mai mult control atunci cand pedalezi. O alta greseala pe care o fac cei care participa la cycling este ca isi lasa ghidonul prea jos. Acesta ar trebui intotdeauna sa fie mai sus decat saua si la o lungime de brat distanta. Cel mai bine este sa ceri ajutorul instructorului pentru a-ti regla bicicleta inaintea orei. 
 
 
Te inclini in fata prea mult 
 
Acesta este un sfat foarte important pentru incepatori. Atunci cand obosesti, nu te apleca in fata, pentru ca iti vei suprasolicita genunchii si te poti alege cu dureri. Tine cont ca intotdeauna 80, 85 la suta din greutatea corpului tau sa ramana mereu in sa
 
Nu strangi rezistenta atunci cand ti se cere
 
Stii cand instructorul de ciclism va cere sa strangeti rezistenta? Cei mai multi oameni triseaza si nu fac asta. Cand instructorul cere sa mai strangeti rezistenta o rotatie, unii o strang doar un pic, apoi pedaleaza mult prea repede decat restul clasei. Daca vrei sa faci muschi la picioare, strange rezistenta o rotatie, asa cum ti se cere. E bine daca ti-e greu, caci inseamna ca muschii tai lucreaza. La antrenamentele de cycling hill ar trebui sa simti ca pedalezi foarte greu, ca pe nisip, pentru ca acest tip de clasa are rolul de creste masa musculara din zona picioarelor. 
Tags:
cycling
ciclism
bicicleta
sport
pedala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare