3 motive pentru care sa tii mierea aproape

Este buna in ceai si in prajituri, insa si ca tratament pentru raceala, tuse si dureri de gat. Calitatile ei nu se opresc aici, mierea are proprietati miraculoase si pentru uz extern, ea fiind folosita inca din antichitate in diverse ritualuri de infrumusetare.

Cu doar 22 de calorii intr-o lingurita, mierea este un energizant excelent pe care nu e indicat sa il eviti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mierea are capacitatea de a imbunatatii eficienta sistemul imunitar si creste capacitatea organismului de a face fata bacteriilor si virusurilor specifice perioadei reci a anului. In plus, mierea are efect antibacterian atat intern, cat si extern, ajutand organismul sa se vindece mai repede. Este excelenta in tratarea herpes-ului, a ezemelor si a articulatiilor dureroase. Continutul special de vitamine, minerale, aminoacizi si bioflavonoide te feresc de toate neplacerile iernii.

Sunt 9 lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu mierea.

Ne-am documentat ca sa va spunem care sunt cele 3 mari beneficii pe care le aduce mierea atunci cand e introdusa in meniul zilnic.

1. Mierea are proprietati antibacteriene

Remediile din popor, dar si cercetarile medicale arata ca mierea are proprietati antibacteriene. Specialistii recomanda mierea de albine in cazul taieturilor usoare pentru ca are rolul de a steriliza zona, iar prin expunerea ei la oxigen se activeaza o enzima care formeaza peroxid de hidrogen cu rol antibacterian.

2. Mierea calmeaza durerile in gat

Pentru ca este bogata in agenti antibacterieni, mierea are un efect calmant pentru gatul tau. Poate fi adaugata in ceai sau o poti manca pur si simplu cu lingurita. Consistenta mierii de albine asigura un invelis protector pentru gat, iar gustul ei stimuleaza anumiti centri nervosi care au rolul de a calma durerea.

3. Mierea te ajuta sa nu mai ai pielea uscata

Mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati, care functioneaza ca adevarate balsamuri pentru par si piele. Daca aveti buzele crapate, atunci ungeti-va cu putina miere si problema va fi rezolvata. Nu trebuie sa mai dati banii pe cine stie ce creme de la farmacie, mierea e la indemana si e foarte eficienta.

 

Tags:
3 motive pentru care sa tii mierea aproape
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare