3 retete delicioase cu faina de naut la care nu te-ai fi gandit

Secrete 11.05.2017 Livia Caled
Ai folosit pana acum faina de naut la gatit? Daca nu, este timpul sa o incerci. Nu contine gluten, este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala. Ea mai contine fibre, importante pentru un tranzit intestinal bun, dar si o serie de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea intregului organism (fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc, seleniu, vitamine de tip B, vitamina C).
 
Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole, si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre. De asemenea, impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.
 
Faina de naut se face din boabe de naut prajite. Ea se gaseste in magazinele cu profil naturist, dar si in supermarketuri la rafturile cu produse bio.
 
Iata mai jos 3 retete cu faina de naut pe care sa le incerci si tu:
 
1. Pizza cu faina de naut
 
Ingrediente pentru blat:
 
- o cana faina de naut;
- o cana apa;
- 2 linguri ulei de masline;
- o jumatate lingurita sare.
 
Ingrediente de pus pe blat:
 
- o jumatate de dovlecel taiat felii;
- o jumatate de vanata taiata felii;
- o ceapa;
- o lingura ulei masline;
- o rosie;
- cateva ciuperci;
- rucola si spanac;
- sare si piper;
- branza sau humus.
 
Incalzeste cuptorul si pune la copt legumele taiate felii. Intre timp, amesteca faina de naut cu apa si celelalte ingrediente pana capata consistenta compozitiei de clatite. Pune intr-o tava o hartie de copt si adauga compozitia in tava. Pune tava la cuptor si las-o pana se rumeneste. Cand e gata, unge blatul cu un srat subtire de humus sau branza, apoi aseaza ciupercile si legumele coapte, dar si spanac, rucola si ce alte verdeturi mai ai.
 
 
 
2. Clatite cu faina de naut
 
Ingrediente:
 
- 125 grame faina de naut;
- 200 ml apa;
- suc de lamaie;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- o lingura de pudra de chimen si coriandru;
- o legatura patrunjel;
- 2 cepe verzi;
- sare si piper;
- ulei.
 
Amesteca faina de naut cu apa si sucul de lamaie, adauga condimentele si celelalte ingrediente tocate mic. Unge o tava cu ulei si prepara clatitele. Consuma-le cu crema de branza sau simple.
 
 
3. Humus cu faina de naut
 
Ingrediente:
 
- o cana de faina de naut;
- 3 catei de usturoi zdrobiti;
- 2 linguri pasta de tahini;
- 2 linguri ulei de masline;
- o jumatate lingurita chimen pudra;
- sucul de la o lamaie;
- sare.
 
Pune un vas pe foc cu 2 cani de apa. Adauga toate ingredientele in apa, mai putin sucul de lamaie si uleiul de masline, si amesteca in continuu pentru vreo 3-5 minute. Daca pasta este prea subtire, mai adauga faina de naut. Dupa ce iei vasul de pe foc, adauga sucul de lamaie si uleiul de masline. Orneaza humusul cu patrunjel.
 
 
 
Sursa foto: simplysplendiferous.com,macheesmo.com.
 
Tags:
faina de naut
retete faina de naut
clatite faina de naut
humus faina de naut
pizza faina de naut
pizza fara gluten
retete fara gluten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare

sati