5 motive ca sa dansezi la bara

Fitness 25.04.2014 Oana Dorobantu

Atunci cand ne plictisim de antrenamentul rutinic pe care-l facem pentru a ne mentine in forma, intotdeauna incercam sa gasim o alternativa care sa ne distreze mai mult. Cautam jocuri in echipa sau incercam zumba, insa putine persoane se indreapta catre forma cea mai controversata de gimnastica: dansul la bara

Nu doar femeile de moravuri usoare practica acest sport, iar de-ar fi numai ele, ar trebui sa le privim cu ochi mai increzatori intrucat o ora de dans la bara poate fi la fel de eficienta ca o ora de pilates. Daca privim in trecut, ne amintim ca celebrul dans al iubirii, tango-ul a izvorat in cartierele marginase ale Argeninei si a fost vazut cu ochi rai multa vreme inainte sa fie acceptat a unul dintre cele mai populare forme de de dans.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In zilele noastre, dansul la bara a capatat o popularite nemaiasteptata in randul fetelor tinere, ba chiar se organizeaza si multe competitii sportive unde cele mai bune gimnaste isi etaleaza talentele. Dansul la bara este un antrenament complet, plin de beneficii care vizeaza sanatatea fizica, dar si pe cea emotionala sau mentala.

Citeste si Atelierul de frumusete a sanilor 

1. Ardem caloriile mai repede

Aproape orice fata din lumea asta ar vrea sa piarda 2-3 kilograme de grasime, daca nu mai mult. Dansul la bara ne poate ajuta cu aspectul asta tocmai pentru ca ne pune muschii in miscare mai mult, asa ca devine un antrenament isometric si cardiovascular de exceptie. 

2. Ne creste stima de sine

Dupa ce invatam elementele de baza si apucam sa ne intarim muschii putin, nu mai e mult pana dezvoltam niste adevarate calitati de dansatoare. Daca avem probleme cu increderea de sine, acest antrenament ne scoate ochii din pamant si ne indreapta cocoasa cat sa stam drepte in fata lumii. Calitatea de dansatoare se va traduce in viata reala printr-o alura gratioasa ca a unei balerine.

3. Devenim mai flexibile

Adesea trecem cu vederea cat de importanta este mobilitatea si flexibilitatea noastra. De aceste doua caracteristici depinde rezolvarea durerilor de spate, de umeri si de muschi. Dansul la bara ne face bine la oase si tendoane si poate sa ne ajute sa prevenim aparitia osteoporozei.

4. Ne pregateste pentru sarcina

Da, ai citit bine! Dansul la bara intareste spatele si muschii abdominali, astfel incat minimalizeaza durerile de spate din timpul sarcinii si chiar poate sa duca la o sarcina usoara si lipsita de durere.

5. Dormim mai bine

Daca inca nu ne este clar faptul ca somnul este cel mai important factor pentru o viata sanatoasa, ar fi cazul sa stergem cu buretele tot ce stim si sa o luam de la inceput. Antrenamentele regulare ne taxeaza corpul asa ca vom reusi sa adormim mai repede si sa ne odihnim mai bine in timpul noptii.

Beneficiile dansului la bara nu se limiteaza doar la un corp mai bine tonifiat, ci ne vizeaza foarte mult sanatatea emotionala si mentala. In plus, ne vom simti mult mai sexy si mai bine cu noi insine dupa ce devenim experte. Ar trebui sa incercati si voi! 

Tags:
dans la bara
fitness
antrenament alternativ
zumba
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare