4 efecte ciudate pe care le pot avea alimentele sanatoase asupra ta

Oricat de sanatoase ar fi alimentele pe care le cumperi si oricat de mult te-ai documenta inainte de a le manca, trebuie sa tii cont ca acestea pot avea efecte ciudate asupra ta.

Depinde de context, de combinatia de alimente si mai depinde si de eventuala intoleranta a organismului la anumite alimente. Vrem sa vorbim putin despre cele 4 efecte pe care le pot avea alimentele sanatoase asupra ta.

1. Coriandru

Cand vine vorba de acest condiment e simplu: fie iti place extrem de tare, fie il detesti. Unii il descriu ca avand un miros “mortal” si adjectivul nu este folosit la modul pozitiv. Altii spun ca se simt de parca ar manca un gel de curatare sau direct sampon.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum se explica faptul ca acelasi condiment miroase exceptional pentru unii si absolut ingrozitor pentru altii? Totul depinde de cat de sensibil este mirosul tau. Aparent, cei care iubesc coriandrul, au un miros mai sensibil, care le permite sa identifice o aroma pe care ceilalti nu o pot detecta.

In Grecia antica si in era Imperiului Roman, coriandrul era folosit ca si condiment, iar mai tarziu pentru conservarea carnii dar si pentru a da aroma painiii.

2. Sparanghel

Deliciosul sparanghel are un efect advers care te va face sa te rusinezi. Da un miros intepator urinei.

Un studiu publicat in British Journal of Clinical Pharmacology arata ca 46% dintre subiectii britanici si toti subiectii francezi care au participat la experiment s-au confruntat cu aceasta particularitate. Cum se explica? Sparanghelul contine o sulfura care da urinei consumatorului un miros intepator. Acelasi compus se gaseste in usturoi, ceapa si ceapa.

3. Sfecla rosie

Nu te speria daca faci pipi rosu dupa ce ai mancat sfecla rosie. Pigmentul este atat de puternic incat trebuie sa iasa cumva din organism. Nu li se intampla tuturor si este semn ca ai o deficienta de fier in organism. In loc sa te sperii ca ai urina rosie, fugi la doctor si verifica daca ai anemie.

Afla de pe Dietetik de ce e bine sa mananci sfecla rosie.

4. Stridiile

Datorita continutului ridicat de zinc, stridiile te ajuta sa ajungi pe culmile fericirii alaturi de partener. De ce stimuleaza ele orgasmul? Pentru ca gadila secretia de testosteron de care femeile au nevoie pentru un libido ridicat.

Tot ele sunt responsabile si cu stimularea secretiei de dopamina, asa ca daca vreti sa va simtiti bine cu partenerul, mergeti la o cina cu stridii inainte.

Afla ce mai poti sa mananci ca sa ai un libido crescut.
 

Tags:
4 efecte ciudate pe care le pot avea alimentele sanatoase asupra ta
coriandru
sfecla rosie
stridii
sparanghel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • elois
    1. elois 17.09.2014 09:32

    pe toata perioada de crestere si dezvoltare a unei plante , aroma , mirosul se schimba. Eu cred ca despre asta e vorba la anumite plante.Pransformarile acestea privind aroma, de la o faza de vegetatie la alta este extrem de diferita si de aici apare cred ideea ca unora le pare o aroma placuta, altora nu. ex. la coriandru, in faza de precoacere aroma plantei este una extrem de respingatoare numita "miros de plosnita". Am avut ocazia sa fiu in apropierea unui lan de coriandru , (inainte ca acesta sa ajunga la maturitate, adica fructe coapte), dupa o ploaie ci grindina,mirosul era insuportabil. plantele fiind distruse.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare