4 exercitii usoare care iti imbunatatesc postura corpului

Fitness 22.08.2016 Livia Caled
Cand petreci ore in sir la birou in fiecare zi stand prea aplecat asupra calculatorului, coloana ta vertebrala are de suferit. O postura buna este esentiala pentru a evita durerile de spate, hernia de disc, dar si oboseala cronica. 
 
In general, femeile sufera mai mult de probleme cu spatele, deoarece obisnuiesc sa poarte tocuri si sa care genti mari si grele. Geanta unei femei contine lucruri dintre cele mai nebanuite, toate esentiale, asadar e greu sa le convingi sa renunte la acest obicei.
 
Care este cea mai buna postura pentru corp?
 
O postura buna si eleganta este cea in care tii spatele drept, iar umerii sunt lasati, insa nu aplecati in fata. De obicei, ne gandim sa tinem spatele drept numai cand suntem atentionati de instructorii de la sala sau, din cand in cand, la birou. Ideal ar fi sa ne gandim la asta si cand mergem pe strada, conducem, ne odihnim pe o banca in parc, asteptam metroul sau caram sacosele de la piata. 
 
Cateva tehnici pe care sa le practici in fiecare zi te vor ajuta sa iti mentii spatele mereu drept. Care sunt acestea?
 
1. Mergi prin casa cu o carte pe cap
 
Da, suna amuzant, insa acest exercitiu te ajuta sa iti mentii spatele cat mai drept. Daca il practici in fiecare zi pentru cateva saptamani, pozitia corpului tau va fi corectata si, in mod sigur, nu vei mai merge niciodata cocosat(a).
 
2. Stai pe podea, in sezut, si apropie-ti cat mai mult trunchiul de picioare
 
Daca mergi la sala, cu siguranta stii ca acesta este exercitiul de relaxare cu care se incheie sedinta de aerobic sau pilates. Acest exercitiu iti intinde foarte bine spatele si iti mareste flexibilitatea, tot ce trebuie sa faci este sa stai pe podea, sa iti prinzi cu mainile varful picioarelor si sa te apleci cat mai mult.
 
 
3. Balanseaza-te pe varfurile picioarelor si pe calcaie
 
Acest exercitiu te va ajuta sa iti relaxezi spatele, gatul, umerii, dar si talpile. Pentru ca acest exercitiu sa fie cat mai eficient, roteste-ti umerii in fata si in spate.
 
4. Fa stretching la birou
 
Stiai ca unul dintre cele mai relaxante exercitii este sa te intinzi ca si cand tocmai te-ai trezit? Ca sa iti amintesti sa te ridici de la birou si sa faci cateva exercitii de stretching, pune-ti alarma de la telefon din ora in ora.

 
Tags:
postura corecta
exercitii pentru spate
exercitii postura
pozitia corpului
cocosat
coloana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare