4 exercitii usoare pentru a scapa de durerea de spate

Dupa 8 ore de stat la birou sigur abia iti mai simti spatele. Sau dimineata, dupa ce te trezesti, ai da orice pentru un masaj. Exista cateva exercitii de yoga care te pot ajuta sa te simti mai bine si nici macar nu trebuie sa fii maestru, ci doar sa ne urmezi indicatiile. 

1. Asaza-te turceste, cu picioarele sub tine si cu palmele pe genunchi. In timp ce inspiri arcuieste-ti spatele in timp ce impingi pieptul spre inainte si lasa capul usor pe spate, apoi cand expiri arcuieste-ti spatele spre inapoi si lasa-ti greutatea pe partea de jos a coloanei. Fa 10 repetitii sau pana cand te simti mai bine.
 
 
 
2. Din pozitia de la inceput, cu picioarele sub tine, asaza mana stanga in partea ta stanga, iar pe cea dreapta intinde-o deasupra capului aducand-o tot in partea stanga. Intinde bine, pana cand simti ca muschii din partea dreapta lucreaza. Ai grija sa ramai tot timpul cu fundul si cu picioarele pe podea. Repeta exercitiul si cu mana dreapta. 
 
 
3. Un alt exercitiu care porneste din pozitia initiala presupune sa asezi mana dreapta pe genunchiul stang, sa duci mana stanga in spatele tau, care este cat de poate de drept, apoi intoarce-ti corpul si privirea spre mana stanga. Mentine pozitia, revino in centru si fa acelasi exercitiu pe partea dreapta. 
 
 
4. Asaza-te in genunchi, avand grija ca soldurile sa fie in linie dreapta cu genunchii, iar umerii cu palmele. Atunci cand inspiri arcuieste spatele, trage de piept spre podea si ridica privirea in tavan, iar atunci cand expiri trage de coloana spre tavan si de crestetul capului spre podea. 
 
 
Tags:
exercitii
spate
yoga
gimnastica
stretching
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare