4 metode sa nu te ingrasi toamna asta

Secrete 26.09.2016 Livia Caled
Un studiu coordonat de nutritionista Sue Rose a aratat ca lunile in care oamenii se ingrasa cel mai tare sunt septembrie si decembrie. Explicatia pentru septembrie este ca zilele se scurteaza, incepem ne petrecem mai mult timp in spatii inchise, iar apetitul culinar creste. Pentru decembrie, explicatia e si mai simpla, sarbatorile de iarna vin mereu cu multe feluri de mancare carora e greu sa le rezistam. 
 
Nutritionista Sue Rose mai subliniaza ca odata cu venirea toamnei, corpul incepe sa se pregateasca pentru iarna si stocheaza grasimi, motiv pentru care ne trezim cu kilograme in plus mai repede decat ne-am astepta.
 
Asadar, cum evitam sa ne ingrasam toamna?
 
Proteine la fiecare masa!
 
Atunci cand mesele principale contin proteine si legume, nu trebuie sa ne mai facem griji ca ni se va face foame la putin timp dupa masa si ne vom opri in prima patiserie care ne iese in cale. De asemenea, proteinele ne ajuta sa avem un metabolism mai activ si muschi mai rezistenti. Proteinele se gasesc din belsug in peste, fructe de mare, carne slaba, fasole, linte, naut, tofu, oua, nuci si produse lactate.
 
Adio, placinte!
 
Sezonul cu cele mai multe placinte este toamna cand pietele sunt pline de dovleci, mere si tot felul de alte fructe. Daca gasim alternative mai sanatoase si mai putin calorice la placinte, de exemplu dovleac copt la cuptor cu scortisoara, atunci riscul de a lua in greutate este foarte mic. 
 
 
 
Farfurii mai mici pentru mancare!
 
Diverse studii au aratat ca, atunci cand mancam din farfurii mai mici tindem sa consumam mai putina mancare la masa, aproximativ cu 30% mai putin decat daca am manca dintr-o farfurie mare. O idee buna este sa ne umplem farfuria pe jumatate cu verdeturi si legume, iar cealalta jumatate sa o rezervam pentru felul principal, asa o sa avem impresia ca am mancat foarte mult si nu vom mai fi tentati sa ne punem si a doua portie. 
 
Un nou abonament la sala!
 
Daca vara am cam renuntat la mersul la sala, toamna este un anotimp tocmai bun pentru a ne face un abonament nou. Cele mai relaxante cursuri sunt cele de cycling, zumba, pilates si yoga, aceste exercitii nu sunt deloc plictisitoare, nici nu ne solicita foarte tare si ne ajuta sa ne tinem de sala. 
 
 
 
Tags:
toamna
ingrasare
slabire
cum slabesti toamna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare