4 motive pentru care jocurile video sunt bune pentru tine

Desi pana acum iti tot certai nepotii ca se joaca prea mult pe calculator, ar fi cazul sa treci tu il locul lor, caci cateva studii au aratat ca jocurile imbunatatesc memoria si starea de spirit si ajuta la prelungirea vietii. 

Desi asupra copiilor jocurile pe calculator pot avea efecte negative, acestea pot fi benefice pentru cei mai in varsta. Iata cum: 
 
1. Imbunatatesc memoria si atentia distributiva 
 
Functiile congnitive incep sa incetineasca o data cu inaintarea in varsta din cauza faptului ca legaturile dintre celulele creierului se schimba, dar daca iti tii mintea ocupata, activa si stimulata, vei contribui la sanatatea creierului. 
 
Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au dezvoltat un joc special, NeuroRacer, prin care au testat abilitatea jucatorilor de a urmari un anumit semn de circulatie in timp ce conduceau o masina de curse. Studiul, care a fost publicat in revista Nature in 2013, a aratat ca seniorii care au jucat jocul timp de 12 ore intr-o luna i-au intrecut pe tinerii care jucau jocul pentru prima data. De asemenea, studiul a aratat ca acestia dintai au fost la fel de buni la joc si peste 6 luni, ceea ce arata ca jocurile imbunatatesc memoria si atentia pe termen lung. 
 
 
2. Reduc depresiile si singuratatea 
 
Un studiu din 2010 a demonstrat ca persoanele mai in varsta care au jucat Nintendo Wii timp de o ora pe saptamana aveau o dispozitie mai buna si aveau mai putine momente in care se simteau singuri decat cei care s-au uitat la televizor aceeasi perioada de timp. Acelasi studiu a aratat ca persoanele care s-au jucat jocul au prezentat cu 50% mai putine semne de depresie
 
3. Echilibru mai bun si reflexe imbunatatite 
 
Un studiu realizat de Universitatea Illinois din Chicago a aratat ca seniorii care au jucat jocuri video aveau un echilibru mai bun decat cei care nu au jucat. Jocurile care au fost folosite la studiu erau bazate pe imbunatatirea memoriei, navigatia spatiala si luarea deciziilor. 
 
4. Imbunatatesc vederea
 
Contrar a ceea ce stiai pana acum, un jocurile video imbunatatesc vederea pentru ca jucatorii sunt nevoiti sa isi miste repede ochii si astfel ajung sa recunoasca fetele mult mai usor.
Tags:
jocuri video
memorie
atentie
concentrare
varsta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare