4 reguli ale combinarii alimentelor de care trebuie sa tii cont

Secrete 12.09.2016 Livia Caled

Daca vrei sa pierzi in greutate sau sa iti mentii silueta, sa ai mereu o digestie buna si sa eviti balonarea, gazele intestinale, constipatia si alte asemenea afectiuni, este bine sa tii cont de cateva reguli ale combinarii alimentelor. Atunci cand mananci prea mult si prea haotic, metabolismul este incetinit, este favorizata ingrasarea si orice speranta de a pierde in greutate se duce pe apa sambetei.

Care sunt combinatiile alimentare de care trebuie sa tii cont pentru a avea o digestie buna si a evita ingrasarea?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Nu combina carnea cu cartofii si painea

Carnea cu cartofi prajiti si paine este o asociere comuna in orice restaurant si, de multe ori, atunci cand gatim carne suntem tentati sa o consumam cu paine si sa punem langa ea si o garnitura cu cartofi. Aceasta combinatie nu e una deloc fericita pentru silueta si nici pentru digestie. Daca vrei sa ai o digestie usoara, combina carnea cu o salata sau cu o garnitura de legume. De asemenea, n-ar fi rau nici sa inlocuiesti painea alba cu painea integrala. Daca, totusi, vrei sa mananci carnea cu cartofi, renunta la paine.

2. Legumele pot fi combinate cu orice

Stiu, de multe ori parca nu ai chef sa mananci si salata pe langa felul principal, insa legumele sunt foarte importante la orice masa, deoarece ele iti aduc fibre importante pentru accelerarea digestiei si, de asemenea, multe vitamine si minerale importante pentru organism. Legumele, din fericire, merg combinate cu orice, asadar le poti consuma din abundenta, fara teama, la orice masa. Legumele mai au avantajul si ca iti dau o senzatie de satietate rapida si, in acest fel, reusesti sa nu mai mananci atat de mult din alte feluri de mancare care ingrasa.

3. Combina iaurtul cu alimentele condimentate sau prea grele pentru stomac

Iaurtul merge de minune cu felurile de mancare prea condimentate, prea grase sau prea complicate, cu multe ingrediente si sosuri, deoarece el functioneaza ca un adevarat pansament pentru stomac. Asadar, de fiecare data cand ceva ti se pare prea greu pentru digestia ta, consuma un iaurt si tranzitul intestinal nu va fi incetinit. Iaurtul, pe langa faptul ca are grija de digestia ta, ajuta si la pierderea kilogramelor in plus.

4. Incearca sa mananci fructele intre mese

Daca mesele tale sunt usoare, poti consuma fructe imediat dupa masa, insa, daca ele sunt mai generoase si necesita un timp mare de digestie, este bine sa amani consumul fructelor cu cateva ore dupa masa. Acest obicei, desi greu de tinut, iti va mentine digestia buna si te va ajuta sa eviti balonarea si gazele intestinale. Fructele pot fi consumate la mesele principale daca acestea sunt formate din salate si branzeturi. Daca mananci sarmale, mici sau musaca, merele nu pica tocmai bine dupa masa, stomacul fiind deja supraincarcat. 

Pentru a avea o digestie buna este important sa eviti sucurile carbogazoase, alimentele prea grase si excesul de zahar. De asemenea, incearca sa consumi alimente cat mai proaspete, preparate cat mai simplu.

Citeste si Ce combinatii alimentare iti accelereaza digestia.

 

Tags:
combinare alimente
cum combini alimentele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare