4 trucuri pentru un zambet frumos

Te speli pe dinti cu sfintenie dimineata si seara, folosesti ata dentara si faci vizite regulate la stomatolog. Si totusi dantura ta nu e exact cum ti-ai dorit? Cateva schimbari simple in dieta te vor ajuta sa ai o dantura mai sanatoasa. Am gasit 4 trucuri pentru un zambet frumos si vrem sa ti le impartasim.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Regimul alimentar sanatos te ajuta sa ai un corp frumos, de ce sa nu contribuie si la zambetul tau ?  Cand vine vorba despre nutritie si sanatatea cavitatii bucale, nu doar suspectii obisnuiti ca zaharul pot fi daunatori. Pana si unele alimente sanatoase pot cauza probleme legate de gingii, halena si altele.

1. Bea ceai

Ceaiul negru dar si cel verde contin polifenoli – niste antioxidanti care previn formarea placii si reduc sansele de aparitie a cariilor si a problemelor legate de gingii. In plus o cana cu ceai e ideala atunci cand vrei sa scapi de halena deoarece reuseste sa inhibe dezvoltarea bacteriilor care genereaza mirosul urat. Un alt argument pentru care ceaiul este recomandat in lupta pentru un zambet frumos este ca ajuta la protectia smatului si la mentinerea unei danturi sanatoase.

2. Bea cu paiul 

Cum de ce? Pentru ca cele mai multe sucuri carbogazoase contin acizi care pot ataca smaltul dintilor. E valabil si in cazul bauturilor fara zahar. Asa ca ideea cea mai buna este sa beti cu paiul. Asa veti reusi sa evitati contactul cu dantura.

 

3. Creste aportul de vitamina C

Stomatologul consultat de Prevention.com sustine ca vitamina C este cimentul care ne tine legate toate celulele, asadar este vital pentru piele si implicit pentru tesutul care formeaza gingiile. Studiile arata ca personele care consuma mai putin de 60 de miligrame de vitamina C pe zi, au cu 25% mai multe sanse sa dezvolte cu problemele ale gingiilor, comparativ cu cei care au un aport zilnic de 180 de miligrame.

4. Nu neglija calciul

Specialistii spun ca avem nevoie de 800 de miligrame de calciu pe zi. In caz contrar apar probleme legate de gingii si de dinti. Aproximativ 99% din calciul pe care il avem in organism se afla in oase si in dinti.

Tot calciul ne ajuta sa ne mentinem drept maxilarul, cand am avut o cadere masiva de calciu am vazut ce inseamna sa nu iti poti controla maxilarul si, credeti-ma, nu e de joaca. Cantitatea recomandata de calciu este de 1000 de miligrame in cazul doamnelor pana in 50 de ani si 1200 pentru cele care au trecut de borna aceasta.

Alte trucuri pentru un zambet frumos puteti gasi aici.

 

Tags:
4 trucuri pentru un zambet frumos
regim de viata sanatos
zambet frumos
ceai
alimente care contin vitamina C
alimente care contin calciu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare