5 beneficii nestiute ale sportului

Suntem constienti de lucrurile evidente: exercitiile iti tonifica muschii si te ajuta sa te mentii in forma. Stim chiar ca sportul tine in frau presiunea arteriala si ajuta astfel si inima. Vreau sa iti vorbesc acum despre alte 5 beneficii nestiute pe care sportul le aduce organismului tau. Poate ai observat ca dupa ce faci multe exercitii ai pielea mai stralucitoare sau mintea mai agila. Iti explic imediat.  

1. Sportul te face sa gandesti mai limpede
 
De cate ori nu ai gasit la sala solutia pentru problemele care te macinau? Cate situatii nu si-au gasit rezolvarea printre gafaiturile pe care le scoteam pe banda de alergat? Cate idei nu s-au creionat printre stropii de transpiratie din timpul abdomenelor? Pana si studiile arata ca miscarea tine in alerta neuronii. Studiile arata ca persoanele care merg la sala au note mai bune la scoala si o memorie mai puternica. Alte cercetari sugereaza faptul ca exercitiile imbunatatesc puterea de concentrare. De ce sa nu incerci?
 
2. Sportul te intinereste
 
Nu ti se pare ca oamenii sportivi par mai tineri? Au un chip mai intins si sunt mult mai zambitori. Cum intineresc exercitiile pielea? Simplu! Cand te antrenezi, stimulezi circulatia sangelui in corp si implicit antrenezi colagenul din piele. Cu cat e mai elastica pielea ta, cu atat vei arata ca la 20 de ani.
 
3. Sportul stimuleaza digestia
 
Exercitiile iti tin in forma muschii, iti modeleaza silueta dar te ajuta si cand vine vorba de digestie. Nutrionistii citati de Care2.com spun ca antrenamentele stimuleaza digestia si ajuta metabolismul sa arda mai rapid grasimile.
 
 
4. Sportul te mai mai increzator in propriile puteri
 
Dovada stau studiile care arata ca sportivii inregistreaza mult mai rar episoade de depresie sau se confruta cu stari de anxietate sau stres. O cercetare realizata de expertii britanici a demonstrat ca cei care merg la sala sunt mai multumiti de cum arata si mai increzatori in propriile puteri.
 
5. Sportul reduce riscul de cancer
 
Tot mai multe sunt studiile care arata o legatura directa intre exercitii si preventia cazurilor de cancer. Expertii spun ca o treime dintre cazurile mortale de cancer sunt cauzate de sedentarism si obezitate. Spre exemplu, femeile care fac sport regulat, au cu 40% mai putine sanse sa dezvolte un cancer mamar si cu 20% mai putine sanse sa dezvolte unul la colon. Faceti sport, nici nu va puteti gandi la toate beneficiile pe care vi le aduce miscarea.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
5 beneficii nestiute ale sportului
sportul stimuleaza creativitatea
sportul reduce riscul de cancer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare