5 coafuri geniale pe care sa le faci cand ai parul nespalat

Se intampla sa nu auzi ceasul, sa te trezesti in graba si sa fie una din zilele alea in care trebuie sa arati fantastic la birou. Si tu arati ca si cum ai fi muncit cu o seara inainte la ferma si parul tau a strans tot praful din lume. Nu dispera! Vei arata fabulos chiar si cu parul nespalat. Stim ca un outfit impecabil poate fi stricat cu usurinta de o coafura terna, asa ca iti vindem imediat trucurile care ne-au scos de multe ori din incurcatura. Cum camuflezi parul gras ca sa intorci privirile tuturor? Cu cele 5 coafuri care mascheaza parul nespalat. 

Nu mai suntem in Franta secolului XVII cand parul era fie ras, fie ascuns sub diverse peruci, la porunca regelului Ludovic al XIV-lea. Cum sa iesi in lume cu parul nespalat? Mai usor si mai simplu decat iti poti inchipui.
 
 
Cel mai mare secret este ca, atunci cand parul e nespalat, coafura rezista mai bine decat daca ai fixa-o cu cele mai puternice produse din saloane. Sa profitam de calitatea asta a parului nespalat si sa incercam cele 5 coafuri fabuloase create cu par atat de murdar incat iti e rusine sa iesi din casa.
 
Coada de cal
 
De obicei, cand parul este gras, cel mai la indemana este sa il porti in coada. Prins in coada de cal e lipit de cap si automat devine mai putin evident ca e uleios si murdar. Nu te limita la a-l prinde si atat. Secretul este sa aplici putin sampon uscat, ca sa mai absoarba din ulei. O miscare rapida cu placa de par e suficienta ca sa dai un aspect ingrijit cozii de cal.
 
 
 
Ce faci ca sa iesi din grupul fetelor cu par nespalat prins in coada de cal? Inovezi! Am gasit si testat pentru tine 5 coafuri fabuloase pe care sa le faci cand ai parul nespalat
 
1. Cu cat mai murdar, cu atat mai bine
 
Un par gras si nespalat e exact materia prima de care ai nevoie ca sa faci coafura de mai jos. Inarmeaza-te cu un sampon uscat si urmeaza pasii :
 
  • Pentru o impletitura aparent neglijent realizata, tapeaza-ti cu incredere parul. Ca sa ii dai volum, ar fi bine sa folosesti un piaptan cu dinti rari.
  • Aduna apoi suvitele de Cosanzeana intr-un singura parte si decide daca arati mai bine cu parul cazut pe umarul stang sau pe cel drept.
  • Separa parul in trei parti, exact ca atunci cand invatai sa impletesti la scoala si porneste de la nivelul gatului inspre varfuri. Strange bine impletitura, nu vrei sa se desfaca exact in momentul in care trebuie sa faci impresie la birou.
  • Prinde parul cu un elastic subtire si piaptana impletitura cu o perie moale, ca sa ii dai stralucire si un aspect usor sauvage.
 
2. Nodul
 
Cat de cool e cofura asta! Induce un aer marin, care te proiecteaza direct pe un ponton uitat de lume si inconjurat de vaporase. Posesoarele de suvite inexplicabil de lungi, pe model Gisele Bundchen, pot apela fara probleme la aceasta strategie cand au parul murdar. Inainte de a incepe, piaptana parul bine, ca sa coopereze mai usor cand incerci sa il innozi.
 
  • Aduna tot parul pe spate si imparte-l in doua parti egale incepand din crestetul capului.
  • Leaga cele 2 parti intr-un nod normal si apoi mai leaga-le inca o data si trage ferm de par ca sa le unesti. Trucul prin care tii parul legat in nod este sa imobilizezi fiecare nod cu ace de par sau agrafe, pe care sa le prinzi de o parte si de alta a nodului.
  • La final incearca sa treci peria putin peste coafura ca sa ii dai un aspect neingrijit.
3. Arata ca un rock-star care nu s-a pieptanat niciodata si totusi e irezistibil
 
Dupa ce ca ai parul murdar, nu ai nevoie nici de perie pentru coafura pe care vrem sa ti-o propunem. Daca iti perii parul, nu faci altceva decat sa distribui toate uleiurile de pe scalp pe toata lungimea firului de par si va arata mult mai inestetic decat arata in acum. Aplica in schimb niste pudra pentru volum la radacini si maseaza-ti scalpul sub jetul de aer rece al foenului.
 
 
  • Impleteste o codita subtire care sa creeze o bordura pe una din tample si prinde-o cu un elastic.
  • Impleteste alte cateva parti din par si apoi prinde-le intr-o coada de cal. Pentru un aspect sauvage, lasa cateva fire sa iti cada peste fata.
  • Pune pe degete putin sampon uscat si apoi maseaza-ti scalpul ca sa ajungi la look-ul de rock-star neingrijit, look ce prinde atat de bine la public.
4. Impletitura cascada
 
E atat de usor de facut incat te vei intreba de ce ai preferat pana acum sa-ti tii parul sugrumat intr-o coada. Este o coafura care se face mai bine pe par murdar pentru ca e mai rezistent. Nu ai nevoie de nici o agrafa sau alt accesoriu pentru sustinere.
 
  • Piaptana parul si apoi alege o suvita putin mai groasa de langa tampla. Impleteste-o pana la capat, pentru ca o vei folosi drept element de sustinere pentru cascada de suvite pe care urmeaza sa o faci. Apoi urmareste tutorialul de mai jos :

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
5. Sexy si nearanjat

Cand parul murdar te face sa nu doresti sa iesi din casa, aminteste-ti ca tot el e baza perfecta pentru carlionti. Ai nevoie doar de un ondulator si vei capata un look chic fara mare efort.
 
  • Pune mult fixativ pentru volum pe par si usuca-l cu un difuzor.
  • Foloseste un ondulator pe suvite alese la intamplare, ca sa ii dai parului o textura aparte. Atentie sa nu folosesti ondulatorul cand e prea fierbinte! Nu vrei sa iti arzi parul, vrei sa il faci sa arate fantastic.
  • Aduna tot parul intr-o parte si prinde-l intr-o coada de cal, fara sa strangi prea tare elasticul. Iti mai ramane doar sa lasi cateva suvite libere si gata, ai o coafura sexy creata cu ajutorul unui par complet murdar.

Pe care o vei incerca? Daca esti in cautare de idei, gasesti aici alte coafuri geniale pe care le faci cand ai parul nespalat.

Tags:
5 coafuri geniale pe care le faci cand ai parul nespalat
coafuri par murdar
par gras
remedii par gras
cum maschezi parul murdar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare