5 combinatii alimentare care iti cresc imunitatea

Secrete 25.10.2016 Livia Caled
Indiferent ca e vara sau iarna, sistemul nostru imunitar trebuie mentinut cat mai puternic printr-o alimentatie sanatoasa, multa miscare si cat mai putin stres. Potrivit mai multor studii de nutritie, combinatiile intre anumite alimente sunt mult mai eficiente pentru sistemul imunitar decat daca respectivele alimente sunt consumate separat. In general, se considera ca cele mai bune alimente pentru imunitate sunt fructele, legumele si alimentele care contin grasimi sanatoase (semintele, nucile, pestele, produsele lactate).

Care sunt cele mai bune combinatii pentru imunitate?
 
1. Ceai verde cu lamaie
 
Antioxidantii din ceaiul verde sunt absorbiti mai bine daca sunt combinati cu vitamina C. Aceasta combinatie intareste imunitatea, imbunatateste circulatia sangelui si elimina stresul. Atat ceaiul verde cat si lamaile sunt considerate printre cele mai sanatoase alimente din lume.  
 
2. Legume verzi cu nuci si seminte
 
Printre cele mai sanatoase combinatii pe care sa le faci la o masa se numara si salatele verzi cu seminte si nuci. Spanacul, varza kale, broccoli, salata verde, patrunjelul si alte asemenea alimente sunt o adevarata sursa de sanatate in orice anotimp. Ca sa le faci mai satioase, combina-le cu nuci si seminte, o sursa buna de omega 3 si omega 6.
 
 
3. Rosii cu ulei de masline
 
Cea mai simpla salata din lume este aceea de rosii cu ulei de masline, o salata consumata in special de greci, despre care se stie ca sunt printre cei mai longevivi de pe planeta. Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic, iar uleiul de masline contine grasimi sanatoase care ajuta organismul sa asimileze acest licopen.
 
 
4. Morcovi si avocado
 
Stiai ca vitamina A, care se gaseste din belsug in morcovi, face casa buna cu grasimile de tip omega 3 si omega 6? Mai multe studii au aratat ca vitamina A este absorbita mai bine de organism daca este consumata impreuna cu grasimile sanatoase. Asadar, nu uita sa pui in salate morcovi si avocado sau sa iti prepari smoothie-uri cu aceste doua ingrediente. 
 
5. Spanac si sfecla rosie
 
O salata buna pentru detoxifiere si intarirea imunitatii este salata cu sfecla rosie si spanac. Potrivit nutritionistilor, fierul din spanac sau alte verdeturi se absoarbe mai bine daca este consumat impreuna cu un aliment bogat in vitamina C. Alte alimente cu care sa combini verdeturile sunt rosiile si ardeii grasi. De asemenea, nu uita de lamai.
 
 
Tags:
imunitate
combinatii alimentare
nuci
seminte
ceai verde
morcovi
avocado
spanac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare