5 greseli din cauza carora te ingrasi de sarbatori

Citeste de pe acum ce te asteapta la mesele de sarbatori si aduna-ti toata ambitia cat sa rezisti atunci in fata tentatiilor. Stiai ca masa de Craciun poate contine 3.000 de calorii? Daca te sperie aceste cifre, iata ce greseli nu trebuie sa faci peste putin timp. 

1. Faci exces de atitudinea de sarbatoare 
 
Cu atatea bunatati in jur si cu atmosfera de sarbatoare iti este greu sa refuzi mancarea. Te consolezi cu faptul ca e OK sa mananci prajituri, caci e o ocazie speciala, si oricum meriti cate o recompensa, caci ai trebaluit toata ziua. Inmulteste aceasta zi cu 3 (de Craciun), plus doua (inainte si dupa Revelion). Cam multe recompense, nu?
 
2. Folosesti farfurii prea mari 
 
Sigur ca esti tentata sa-ti pui in farfurie cate putin din toate, ceea ce nu e neaparat gresit, dar cand in farfuria ta incape mancare pentru doua persoane, nu mai este in regula. Alege farfurii mici si nu uita sa trebuie sa-ti pui un strat de mancare, nu un munte. 
 
 
3. Te asezi la masa prea aproape de mancare 
 
Cand treci pe langa o covrigarie, nu ti se face subit pofta de covrigi? E din cauza mirosului, logic. Poate ca tu ai rezista langa platouri intregi de bunatati, dar cand acestea imprastie arome imbietoare, este aproape imposibil. 
 
4. Te gandesti ca orice fel de mancare ce contine fructe sau legume este sanatos 
 
Daca te agati de aceasta scuza, sigur n-o sa iesi cu aceeasi greutate din sarbatori. Fructele de padure, mandarinele si bananele sunt minunate, dar cand acestea se pierd prin aluat, alaturi de foarte mult zahar, datele problemei se schimba. 
 
5. Mananci prea multa carne 
 
De obicei erai foarte atenta la ce si cat mancai, ba chiar ai tinut si post, dar cum vine Craciunul uiti ca trebuie sa te rezumi la o cantitate moderata de carne. Sarmale, carnati, fripturi, jumari, costita, sunca, toate miros atat de bine si iti este de neconceput sa nu mananci din toate. Ai grija numai sa te opresti dupa cateva muscaturi. 
Tags:
sarbatori
craciun
dieta
ingrasat
greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare