5 greseli frecvente pe care le faci dimineata

Secrete 26.03.2014 Livia Caled

O zi inceputa bine este acea zi in care iti faci timp pentru tine. Plecatul in graba de acasa, lipsa unor ritualuri matinale si stresul de a ajunge cat mai repede la birou nu fac decat sa iti subrezeasca sanatatea si sa iti dea in permanenta o stare de agitatie. Daca vrei sa ai energie pentru intreaga zi si o stare psihica buna, este important sa te bucuri de fiecare dimineata.

Iata mai jos cele mai frecvente greseli pe care le poti face dimineata:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Nu bei apa

Un pahar de apa dimineata la trezire te ajuta sa iti rehidratezi organismul, sa iti mentii rinichii sanatosi si sa elimini toxinele acumulate in corp. Nutritionistii recomanda in fiecare dimineata un pahar mare cu apa cu lamaie, un ritual care o sa te fereasca de problemele digestive, o sa-ti regleze nivelul pH-ului din sange si o sa-ti intareasca imunitatea. 

2. Nu faci exercitii fizice

Te asteapta 8 ore de stat pe scaun la birou? Atunci e musai sa faci 10 minute de stretching in fiecare dimineata. Acest obicei te va ajuta sa ai un corp tonifiat, sa ai mai multa energie si sa ai o stare psihica buna. Persoanele sedentare sunt predispuse la boli de inima, diabet, imbatranire prematura si, nu in cele din urma, la depresie.

 

Citeste si 4 moduri grave in care sedentarismul te afecteaza 

3. Te speli pe fata cu apa de la robinet

Da, suna putin absurd sa nu te speli dimineata pe fata cu apa de la robinet, insa aceasta contine clor si usuca fata. Spalatul zilnic pe fata nu face decat sa predispuna tenul la aparitia prematura a ridurilor. Salma Hayek declara in nenumarate interviuri ca nu se spala niciodata dimineata pe fata pentru a nu indeparta uleiurile de la nivelul pielii. O solutie la indemana este sa iti clatesti fata cu putina apa termala sau sa te stergi cu o discheta demachianta cu ulei de argan. Uleiul de argan este cel mai eficient tratament antirid.

4. Faci dus atat seara, cat si dimineata

Daca tocmai ai facut dus seara, ce rost are sa mai faci si dimineata? Dermatologii sunt de parere ca dusurile prea dese sunt un obicei al omului modern, obsedat de igiena. Dusurile prea dese indeparteaza uleiurile naturale din piele si o usuca. Daca nu poti renunta la dusurile de dimineata si seara, incearca sa eviti sapunurile care usuca pielea si, de asemenea, sa eviti apa fierbinte. 

5. Sari peste micul dejun

Obiceiul de a sari peste micul dejun nu este deloc unul sanatos. Motivul este simplu: cand sari peste micul dejun nu faci decat sa mananci mai mult decat este cazul la pranz, favorizand in acest fel ingrasarea, mai ales in jurul taliei. Nenumarate studii au aratat ca persoanele care sar peste micul dejun sunt predispuse la obezitate si boli de inima. 

Citeste si 10 mic dejunuri sanatoase si rapid de preparat

 

Tags:
greseli dimineata
mic dejun
spalat pe fata
exercitii fizice
dus
apa cu lamaie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare