5 lucruri ciudate pe care le poti face ca sa ramai insarcinata

Daca incerci sa ramai insarcinata sau te gandesti la asta, stii deja ca trebuie sa-ti mentii o greutate sanatoasa. Las-o mai usor cu cafeaua si alcoolul si evita stresul. Dar mai sunt cateva lucruri, unele ciudate, care te pot ajuta! 

Renunta la alergarile pe distante lungi 
 
Sportul este un lucru bun, dar ca orice lucru bun, in masuri exagerate o sa arda motorul. Un studiu danez din 2012 arata ca femeile cu greutate normala care faceau antrenamente intense (alergat, inot sau ciclism) de cel putin patru ore pe saptamana au avut dificultati in a ramane insarcinate. Cercetatorii au mai observat, prin contrast, ca femeile care au mentinut un ritm scazut de a face sport au avut sanse mai mari sa conceapa un copil. Cea mai buna metoda este sa alternezi intre zilele cu exercitii cardio, yoga, pilates si greutati usoare si zile libere. 
 
Evita pestele oceanic 
 
Renunta o vreme la ton pentru ca acesta, ca si alti pesti oceanici, are un nivel ridicat de mercur, iar o acumulare de mercur in organism este asociata cu infertilitatea. 
 
 

 
Fa din micul tau dejun cea mai importanta masa din zi 
 
Un studiu din 2013 a descoperit ca o masa bogata dimineata poate imbunatati fertilitatea in cazul femeilor care nu au menstruatia regulata. Acelasi rezultat l-a obtinut si un grup de cercetatori israelieni care au studiat impactul micului dejun asupra femeilor cu sindrom de ovare polichistice. 
 
Nu te limita la anumite pozitii 
 
Nu te mai lua dupa ce scriu tot felul de experti cum ca pozitia misionarului, de exemplu, iti creste sansele de a ramane insarcinata. Nu exista niciun studiu care sa ateste asta. Ceea ce conteaza de fapt este sa fii relaxata, sa te simti bine si sa tii cont de perioada in care faceti sex. Cele cinci zile dinainte de ovulatie si in perioada ovulatiei sunt cele mai bune pentru scopul tau. 
 
Dormi in intuneric 
 
Stii ca lumina artificiala, cum ar fi luminita de la TV sau de la iPad, poate afecta calitatea somnului tau, dar un nou studiu publicat in "Fertilitate si Sterilitate" arata ca aceasta lumina opreste producerea hormonului somnului, melatonina, care are si rolul de a proteja ouale femeii de radicalii liberi, in special in perioada ovulatiei. Asadar, daca incerci sa ramai insarcinata, dormi 8 ore in intuneric complet.
 
 
Foto: Hepta
Tags:
sarcina
fertilitate
mic dejun
somn
bebe
copil
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare