5 mituri comune distruse despre sport

Fitness 03.12.2014 dietetik

Verifica daca te increzi in niste informatii eronate sau daca iti place sa te minti singura. Nu intelegi despre ce vorbim? Te-ai impacat cu ideea ca esti grasuta din cauza ca asa sunt si ai tai sau faci mai multe repetitii cu greutati mici pentru a-ti tonifia musculatura? Citeste mai jos si vezi ce e advarat si ce nu. 

Mitul 1. Genele tale determina greutatea corpului tau si metabolismul 
 
Adevarul este ca doar 25% din greutatea corpului tau este determinata de gene, dar restul tine strict de obiceiurile tale. Mananca sanatos, fa o vizita unui nutritionist care sa-ti recomande o dieta si fa sport. Astfel, iti vei demonstra singura ca genele nu mai au mare lucru de spus. 
 
Mitul 2. Poti sa slabesti exact acolo unde vrei
 
Te gandesti ca daca faci sute de abdomene o sa dai direct burtica jos si ai scapat de problema. Din pacate, nu poti sa indici exact zona unde vrei sa slabesti si sa se intample asta imediat. Insa poti sa obtii asta daca iti cresti masa musculara din tot corpul, caci asta inseamna sa-ti cresti metabolismul. 
 
 
Mitul 3. Ca sa-ti tonifici muschii trebuie sa faci mai multe repetitii cu greutati usoare
 
Daca vrei sa ai un corp tonifiat, trebuie sa-ti dezvolti musculatura si sa arzi grasimea. Greutatile mici, chiar daca sunt ridicate de mii de ori, nu stimuleaza muschii suficient si nu ii fac sa creasca, asa ca ai nevoie sa ridici greutati mari, dar nu de mai mult de 12 repetari. 
 
Mitul 4. Exercitiile de rezistenta si cu greutati nu lucreaza muschii inimii, ci numai cele cardio 
 
Un studiu din Arhivele Medicinei Interne arata ca antrenamentele de rezistenta pot creste capacitatea aeroba de efort. Asadar, si antrenamentele de rezistenta si exercitiile cardio au acelasi efect asupra inimii. 
 
Mitul 5. Iti pierzi flexibilitatea daca faci exercitii de forta si de rezistenta 
 
Din contra, aceste antrenamente iti maresc flexibilitatea si echilibrul. Cum se intampla acest lucru? Atunci cand iti contractezi un muschi, il intinzi pe cel opus. 
 
Tags:
mituri
sport
greutate
antrenament
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Stela
    1. Stela 25.11.2014 19:17

    Oferta noua de lucru la domiciliu! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Puteti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti text ”Info” la adresa de email:stelamsimionescu@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare