5 metode prin care poti sa profiti de beneficiile cantatului

E vara, esti in concediu (sau macar se apropie), deci nu ai niciun motiv sa fii stresata. Si ce fac oamenii cand sunt relaxati? Canta. Chiar daca esti timida, fa-ti curaj sa canti macar la dus pentru ca vei avea numai de castigat. 
 
Cantatul are mai multe efecte pozitive asupra ta chiar si decat yoga, au aratat unele studii. De asemenea, este un tratament bun pentru depresie, anxietate si oboseala. Vocea umana este primul instrument muzical si cel mai de baza. Nu trebuie sa fii cantareata de opera sau vreun star pop ca sa te bucuri de instrumentul tau. 
 
Iata cateva modalitati prin care poti sa-ti schimbi starea de spirit. 
 
1. Karaoke. Nu ne surprinde ca un studiu la care au participat aproape 20.000 de barbati cu varste intre 40 si 69 de ani a aratat ca acest tip de distractie reduce stresul si a fost asociat cu un risc mai scazut de atac cerebral si de boli de inima. Te bucuri din plin de beneficiile pe care le ofera karaoke daca respiri adanc in timp ce canti, consumi moderat alcool si mai ai si parte de sustinerea prietenilor. 
 
2. In masina. Daca nu stiai, afla ca mai multe persoane canta in masina decat la dus. Cantatul la volan este de mare ajutor atunci cand esti blocata in trafic, cand ai de condus o distanta lunga sau cand trebuie sa duci la gradinita doi copii morocanosi. Profita mai ales de momentele in care esti singura in masina si da tot ce e mai bun din tine. Oricum nu te aude si nu te vede nimeni, asa ca da-i bataie. 
 
 
3. In dus. Bineinteles ca din lista noastra nu putea lipsi dusul, aflat pe locul doi in topul locurilor unde persoanele prind chef de cantat. Relaxeaza-te cu un dus caldut si dupa ce vei face cateva vocalize vei constata ca vocea ta se aude chiar bine, gratie gresiei, faiantei si a apei. 
 
4. Intra intr-o formatie. Daca te-ai convins ca ai voce frumoasa si ca ar fi nedrept sa o folosesti numai la vorbit, alatura-te altor persoane cu aceeasi calitate ca tine si puneti pe picioare o formatie. Cautati locuri in care puteti da mici concerte sau repetati intr-un garaj, doar pentru amuzament. 
 
5. Cauta cluburi cu muzica live. Exista astfel de locuri unde amatorii cer DJ-ului anumite melodii, dar numai negativul, pe care apoi le intepreteaza. Sunt un fel de cluburi cu karaoke, doar ca versurile le ai in minte. Du-te cu prietenii si o sa te distrezi pe cinste. 
 
Tags:
masina
cantat
dus
beneficii
stres
relaxare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare