5 moduri in care iti poti accelera metabolismul

Motivatie 23.12.2016 Livia Caled

Nu reusesti sa slabesti si ai impresia ca orice ai face kilogramele in plus nu vor sa dispara? Ti se pare ca te ingrasi chiar si daca bei apa? Ai mereu pofta de ceva dulce si nu te poti abtine de la anumite alimente? S-ar putea ca metabolismul tau sa nu arda caloriile suficient de repede si sa le transforme in grasimi.

Cauzele pentru care metabolismul tau este prea lent pot fi dintre cele mai variate, de la prea mult stres, pana la o dieta care contine prea multe alimente procesate.

Ce e de facut pentru a-ti accelera metabolismul?

1. Mananca putin, dar des

Faptul ca iei mese mici si dese iti accelereaza metabolismul si te ajuta sa te tii departe de senzatia de foame. Cand mananci mai putin decat necesarul de 1800 de calorii pe zi, organismul reduce arderile pentru ca isi face rezerve. Astfel ca poti sa ai surpriza ca in loc sa slabesti, sa te trezesti ca te ingrasi sau ca stagnezi in greutate. Nutritionistii sunt de parere ca daca mancam o masa la un interval de 4 ore, vom reusi sa ne asiguram necesarul de calorii care sa impulsioneze arderile.

2. Bea 6 pahare de apa in fiecare zi

Da, este un sfat de care, probabil, te-ai saturat, insa cu cat te hidratezi mai bine, cu atat corpul tau elimina mai repede toxinele din organism si metabolismul este accelerat. Cercetatorii germani au descoperit ca daca bem 6 pahare de apa rece in fiecare zi, putem creste arderile cu 50 de calorii. Adunate, reusim sa scapam de 2 kilograme pe an. Nu e bine?

3. Fa exercitii cu greutati

Spre deosebire de aerobic, exercitiile cu greutati iti vor mentine o rata ridicata a metabolismului timp de mai multe ore dupa incheierea setului de exercitii. Si nu doar atat, se pare ca avand muschi mai tonifiati, vei arde mai multe calorii pe zi. Ceea ce inseamna, iarasi, imbunatatirea ratei metabolismului. Studiile au aratat ca dezvoltarea masei musculare creste metabolismul bazal cu pana la 40%.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Citeste si 6 exercitii cu greutati pentru accelerarea metabolismului.



4. Incearca yoga

Yoga are efect de relaxare asupra organismului, dar si de tonifiere. Dupa o sedinta de yoga, te vei simti cu siguranta mai usoara si eliberata de stres. Studiile au aratat ca exercitiile yoga ajuta la accelerarea metabolismului. Nu uita ca este important sa variezi periodic seturile de exercitii fizice pe care le faci. Monotonia ucide metabolismul!

5. Dormi 8 ore pe noapte


Somnul are capacitatea de stimula metabolismul si de a reduce nivelul cortizolului, acest hormon fiind responsabil de multe ori de acumularea kilogramelor in plus. Pauza organica pe care o reprezinta somnul mentine la un nivel constant arderile in perioada de actrivitate. Respecta numarul orelor de somn, deficitul si excesul de somn sunt la fel de danunatoare.

Citeste si 7 moduri in care iti incetinesti metabolismul.

 

Tags:
accelerarea metabolismului
metabolism lent
ingrasare
cum slabesti
cum accelerezi metabolismul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare