5 moduri in care somnul te ajuta sa slabesti

Iar ati avut nopti albe in week-end? Ne bucuram ca v-ati distrat, nu ne bucuram insa ca v-ati privat de somnul care aduce atat de multe beneficii pentru organism. Am spus-o si o repetam – lipsa somnului te face sa te ingrasi. E atat de simplu: daca nu dormi intre 7 si 9 ore, se alege praful de dieta ta sanatoasa si te ingrasi vazand cu ochii.

Daca nu ne crezi, am adunat aici exemple pentru 5 moduri in care somnul te ajuta sa slabesti:

1.Somnul tine in frau pofta de mancare. Un studiu publicat de cercetatorii americani arata ca perioadele scurte de somn afecteaza echilibrul hormonal dintre leptina si grelina – exact hormonii responsabili de pofta de mancare sau lipsa ei. Cu alte cuvinte, cand dormi insuficient iti va fi mult mai foame decat atunci cand ai un program de somn normal.

2.Somnul previne pofta de junk-food. Stii cum e cand stai cu ochii pe pereti la 2 noaptea si iti vine sa devorezi tot ce ai in frigider? Ei bine, lipsa somnului e de vina. Cu cat stai treaza mai tarziu, cu atat vei rontai mai mult si asta se va vedea la un moment dat in silueta ta. Un studiu realizat de University of Colorado a legat somnul insuficient de o crestere cu 5% a numarului de calorii ingerate. Mai mult, studiile au demonstrat o conexiune directa intre lipsa de somn si cresterea apetitului pentru alimente de tip junk-food.
 

Crezi ca nu ai nevoie de somn? Citeste topul celor 6 motive.
 
3.Somnul scade riscul de obezitate. Un studiu din 2013 arata ca adultii care dormeau maxim 6 ore, aveau un risc cu 40% mai mare de a deveni obezi comparativ cu cei care dormeau intre 7 si 8 ore.

4.Daca dormi putin, sansele sa slabesti sunt mult mai mici. Este rezultatul unei cercetari din 2012 care arata ca persoanele obeze si supraponderale care incercau sa slabeasca, aveau sanse mult mai mari sa-si atinga obiectivele comparativ cu cei care nu se odihneau suficient.

5.Somnul imbunatateste memoria. In timpul somnului iti poti fixa mai bine amintirile sau iti poti insusi mai bine lucrurile pe care le-ai invatat in timp ce erai treaza. Specialistii citati de Health.com sustin ca orice lucru nou am incerca sa invatam, fie ca e vorba de limba spaniola sau o miscare noua la tenis, vom performa mai mult dupa ce dormim.
 

Care este cea mai buna pozitie pentru somn?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se pare ca nu toate pozitiile de somn au acelasi impact asupra corpului, unele il afecteaza negativ, altele il odihnesc, iar altele relaxeaza doar anumite parti ale corpului. Potrivit Huffington Post, cea mai recomandata pozitie de somn este cea in pozitia fetala, doarece este una dintre cele mai naturale pozitii pentru corp.

 

Tags:
5 moduri in care somnul te ajuta sa slabesti
somn
lipsa somn
obezitate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare