5 motive pentru care barbatii slabesc mai repede decat femeile

Experiente 30.03.2016

De ce daca un barbat nu bea bauturi carbogazoase intr-un week-end pare ca a slabit 2 kilograme? Nu e cinstit. Au ei oare un avantaj la departamentul ”scadere in greutate” sau e doar o iluzie optica?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca stam sa analizam, de fapt raspunsul e un pic din amandoua. Facand o analiza, am descoperit 5 motive fascinante (menite sa te bage in depresie) pentru care barbatii ard mai repede grasimile decat femeile.

1. Barbatii au mai multi muschi capabili sa arda grasimea
 
Acesta este motivul din spatele imaginilor corpurilor lui Popeye si Olive. Barbatii au mai multi muschi, in special in partea superioara a corpului si, din moment ce muschii ard mai multe calorii decat grasimi, acestia au un metabolism mai accelerat cu pana la 10% fata de cel al femeilor. Poti da vina pe testosteron.
 
2. Evolutia ii spune femeii sa aiba forme
 
Estrogenul are avantajele lui (pregateste corpul pentru a tine o sarcina si mareste nivelul libidoului) insa nu face femeilor nici o favoare atunci cand vine vorba de slabit. Nu numai ca femeile au un procent de grasime mai mare decat al barbatilor, de obicei cu aproximativ 11%, insa noile cercetari au demonstrat ca estrogenul reduce abilitatea acestora de a consuma energia dupa masa si astfel de a depozita grasimile pentru a avea forme.

3. Femeile sunt literalmente innebunite dupa prajituri
 
Din nefericire, atunci cand vine vorba de mancatul emotional, femeile castiga detasat. Un studiu recent a demonstrat ca atunci cand observa sau simpt mirosul unei pizza sau a unei prajituri, barbatii pot sa-si tina mult mai usor in frau poftele, in timp ce femeile raman cu gandul la alimentul preferat, chiar si dupa ce li se spune sa se gandeasca la altceva. Un alt studiu arata ca femeile sunt mult mai capabile sa manance pe fond de stres, in timp ce barbatii raspund acestuia cu consumul de alcool.

4. Barbatii au conscut primii succesul
 
Multumita metabolismului lor mai rapid, corpul barbatilor raspunde mult mai rapid la dietele de slabire. Intr-un studiu publicat in British Journal of Nutrition , atunci cand un grup de barbati si femei au fost supusi unui program popular de dieta, barbatii au pierdut de doua ori mai multe kilograme si de trei ori mai multe grasimi in numai 2 luni, fata de femei.Exista si o veste buna: dupa sase luni, diferentele s-au uniformizat. Asa ca, datoria ta este sa faci sport in continuare si sa mananci cat mai sanatos pentru ca daca este perseverenta, intr-un final vei castiga batalia.

5. Chiar daca barbatii nu slabesc mai mult, pare ca au facut-o
 
Distribuirea grasimii in organism difera la barbati fata de femei. In timp ce femeile se ingrasa in zona coapselor si feselor, barbatii au tendinta de a-si acumula depozitele de grasime in jurul abdomenului, zona cea mai vizibila in cazul in care se pierd cateva kilograme. Insa nu le invidia formele. Fizicul lor in forma de mar este mult mai periculos pentru sanatate din moment ce grasimea se instaleaza in jurul organelor vitale. In schimb, forma ta fizica ce ilustreaza o para este putin mai sanatoasa.
 
Avand in vedere cele de mai sus, ai putea cadea usor in depresie, insa mai asteapta putin: barbatii au o predispozitie genetica spre a fi musculosi, insa nu au rezistenta. Tu poti sa cresti rata metabolica facand exercitii cat mai multe, cardio si stretching. 
 

 

 
Tags:
motive
barbatii slabesc
femeile nu slabesc
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare