5 motive pentru care nu mai slabesti

Experiente 18.04.2016

Probabil ti s-a intamplat si tie sa te afli la dieta si dintr-o data sa vezi ca nu mai reusesti sa slabesti nici macar un gram. Specialistii numesc acest lucru ”luna de miere a slabitului” ce apare dupa ce initial ai slabit cateva kilograme, iar apoi totul intra intr-un proces de rutina. La inceputul unei cure de slabire, schimbarile alimentare, excesul de apa din organism si exerecitiile fizice te vor ajuta sa slabesti rapid. Apoi, lucrurile incetinesc si fiecare kilogram pe care ajungi sa-l dai jos va fi o corvoada. Iata care sunt principalele 5 motive pentru care acul cantarului tau pare ca nu se mai misca din loc:

 
1. Acelasi lucru nu mai functioneaza
 
Daca la inceput ai slabit cu un anumit antrenament, poate acum ar fi timpul sa alternezi exercitiile. Varietatea inlatura plictiseala si te tine activa. In plus, iti supui provocarii alte grupe de muschi, iti lucrezi corpul din diferite unghiuri si este posibil sa-ti realizezi si obiectivele legate de slabit. Poti mari intensitatea cu care lucrezi, poti alterna exercitiile grele cu cele mai usoare si astfel sa te mentii mereu in priza.

2. Dieta ta  nu ti se potriveste
 
Atunci cand mananci pui in fiecare seara inainte de culcare, cu siguranta te plictisesti iar poftele incep sa apara. O dieta variata, de obicei formulata de un nutritionist pe baza preferintelor tale culinare este solutia pentru a schimba ceva si a continua sa slabesti.

3. Micile placeri te pot trage in jos
 
Uneori, faptul ca nu acorzi suficienta atentie micilor rontaieli, poate face diferenta pentru dieta ta. O lingurita de frisca in cafea la care mai adaugi doi biscuti pe care ti i-a oferit o colega, o bomboana primita pe strada si o prajiturica la birou pot parea nesemnificative, dar pot aduna pana la 4-500 de calorii intr-o zi.
 
4. Mananci prea mult dintr-un aliment sanatos
 
Unt de arahide, avocado sau nuci. Acestea reprezinta surse excelente de grasimi sanatoase ce ti-au fost recomandate pentru a le include in dieta ta zilnica. Insa sunt extrem de bogate in calorii, motiv pentru care portiile trebuie sa fie extrem de mici daca vrei sa slabesti.

5. Consumi tot atatea calorii cate arzi
 
Sunt persoane care merg pe banda 45 de minute, timp in care beau o sticla de bautura energizanta. Asta inseamna sa fii ca un hamster pe roata pentru ca consumi tot atatea calorii cate arzi. Mergi la sala pentru ca vrei sa mai arzi din calorii si sa slabeti. Daca consumi la fel de multe in timpul antrenamentului sau daca te rasplatesti dupa cu o gustare bogata in calorii, chiar ai pierdut timpul degeaba. In functie de intensitatea antrenamentului trebuiesc alese si gustarile: daca ai facut un antrenament usor, trebuie sa te multumesti cu apa; pentru un antrenament mai greu, ai nevoie de o portie mica de carbohidrati; pentru un antrenament extrem de intens, ai nevoie de o portie de proteine.
 
 
 
Tags:
slabire
dieta
cantar
nu mai slabesti
greseli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Elena
    1. Elena 18.04.2016 13:51

    Sunt si femei care se ingrasa datorita hormonilor varstei de 40 de ani,a premenopauzei,nu numai din cauza exceselor alimentare,cum tot vehiculati voi peste tot....

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare