5 motive sa te lasi de dulciuri

In ciuda hotorarii luate, nu am izbavit. Obisnuita sa mananc mereu ceva dulce, luarea unei hotarari bruste, care sa-mi faca viciul istorie, imi era la fel de dificila precum mutarea muntilor din loc. Cum sa zic NU unei portii de budinca cu ciocolata sau de placinta cu branza, cand intr-un mic sertar din subconstient nu-mi doream asta de fapt.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Intr-un razboi pe care ratiunea mea il ducea cu taria organismul de a se impotrivi unei astfel de decizii, a invins in cele din urma ratiunea. Obisnuit sa crezi ca numai dependenta de fumat dauneaza sanatatii, descoperi ca lucrurile pe care le-ai crezut pana mai ieri inofensive (dependenta de dulciuri) dauneaza si ele sanatatii. La fel ca si dependentii de nicotina, persoanele carora le plac dulciurile la nebunie, sufera de aceleasi simptome ca  primii dintai. Daca o persoana care ar da oricand ciorba din farfurie pentru o ciocolata, ti se va plange ca sufera de dureri de cap, anxietate, depresie, pofte, sa o crezi.

 

Nu minte. Asta patesc cei care se declara fani ai dulciurilor. Si nici tentativa de a renunta la viciul lor nu este prea usoara. Pe piata exista la ora actuala multe alimente procesate care au zahar inclus la pachet…asa ca super oferta si nu numai de sarbatori. Dincolo de nume precum fructoza, sirop de porumb, glucoza, maltoza, sta ascuns zaharul. Eu si poate tu stim asta, insa restul nu stie.

 

Privesc atenta la americani si imi vine sa le plang de mila. In America rata obezitatii este in floare si cauza principala o reprezinta alimentatia dezechilibrata. Bogata in grasimi si dulciuri, o astfel de alimentatie nu poate duce intr-o directie buna. Consumul de sucuri carbogazoase, gogosi si alte dulciuri nu fac decat sa puna paie pe foc in conditiile in care tot mai multi americani sufera din cauza obezitatii si a afectiunilor asociate acesteia. Si ca sa te motivezi indeajuns pentru a renunta la acest viciu dulce (in cazul in care iti plac dulciurile) iata riscurile asociate cu dependenta de dulciuri.

 

Luarea in greutate
Stiu ca te asteptai sa-ti vehiculez  acest motiv. Insa, oricare dintre noi care declara cu mana pe inima ca dulciurle sunt viata lui si ca de maine o sa renunte la ele, minte. Cu fiecare bucatica de prajitura ingurgitata, cresc sansele tale sa iei in greutate (mai ales daca esti darnic cu portiile). Zaharurile rafinate asta fac de fapt. Te ingrasa, De ce? Inca te mai intrebi de ce toate astea!? Simplu, pentru ca dulciurile sunt calorii goale. Adica nu contin fibre, minerale, vitamine si alti nutrienti. Absolut nimic.

 

Tags:
diabet
dulciuri
zaharuri
glucide
energie
ratiune
calciu
deficit de minerale
dependenta de dulciuri
tesuturi osoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare