5 obiceiuri care ajuta la arderea rapida a grasimilor

Experiente 17.08.2016 Livia Caled

Ai incercat tot felul de trucuri de slabire si s-au dovedit ineficiente? Asta pentru ca nu le-ai transformat in obiceiuri. Degeaba faci sport o zi si mananci sanatos, acest lucru nu se va reflecta asupra starii tale de sanatate. 

Iata mai jos 5 obiceiuri care contribuie semnificativ la arderea grasimilor:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Bea ceai verde 

Daca esti in cautarea unui mod de a-ti accelera metabolismul, ceaiul verde este cea mai simpla metoda. Obisnuieste-te sa il bei zilnic, eventual cu putina lamaie si miere. Ceaiul verde impiedica imbatranirea prematura, creste rata metabolismului cu 4-5% si ajuta la detoxifierea organismului. Mai multe studii au aratat ca ceaiul verde reduce grasimea din zona abdominala, contribuie la mantinerea unei greutati normale, este bogat in antioxidanti si are un efect tonic general asupra organsimului, fara sa fie deloc agresiv.

2. Fa exercitii cu greutati

Exercitiile cu greutati sunt cea mai rapida cale de a-ti stimula metabolismul sa arda mai multe grasimi. Nu trebuie sa exagerezi, 10-15 minute de exercitii cu greutati in fiecare zi sunt suficiente. Aici gasesti o lista cu cele mai eficiente exercitii cu greutati pentru stimularea metabolismului. 

3. Consuma alimente bogate in fier

Mai mult fier pentru organismul tau inseamna de fapt mai mult oxigen transportat catre celule si, implicit, o rata a metabolismului mai mare. Alimentele cu cel mai mare continut de fier sunt carnea, in special ficatul, pestele, fructele de mare, cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, fructele uscate, lintea, fasolea.

4. Mananca regulat peste

Stiai ca un consum regulat de peste este foarte bun pentru sanatate? Pestele contine leptina, un hormon care creste rata metabolismului. De asemenea, pestele iti aduce cantitatea de grasimi sanatoase de care ai nevoie. Acidul gras Omega 3 care se gaseste din abundenta in peste este anti-inflamator si scade grasimea din sange, presiunea si colesterolul.

5. Redu alimentele care contin zahar si faina alba

Deoarece este aproape imposibil sa scoatem din dieta alimentele care contin zahar si faina alba, o solutie buna este sa avem grija si sa le consumam in cantitati mai mici, la aniversari si sarbatori. Alimentele care contin zahar si faina alba nu numai ca ingrasa, imbatranesc organismul inainte de vreme si predispun la instalarea unor afectiuni grave.

Citeste si Cum sa renunti la zahar in doar 5 zile.

 

Tags:
ardere grasimi
slabire
obiceiuri
sanatate
stimulare metabolism
zahar
faina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare