5 pozitii de yoga pe care le poti face la birou

Ar fi minunat daca atunci cand te ia durerea de spate la birou ai putea sa tragi o fuga pana la sala numai pentru cateva pozitii si 5 momente de relaxare. Cum nu poti sa chiulesti, pune in aplicare ce te invatam noi si fa putina yoga la birou.  

1. Pozitia Altarului Inalt 
 
Inspira si ridica mainile deasupra capului. Impreuneaza degetele si intoarce palmele spre tavan. Inclina-te usor spre stanga si mentine pozitia pentru 5 - 8 respiratii, apoi apleaca-te spre dreapta. 
 
2. Intoarcere
 
Intoarce-te spre stanga si ajuta-te de mana stanga, pe care o tii pe spatarul scaunului, pentru a te intoarce si mai mult. Tine mana dreapta pe piciorul stang si pastreaza pozitia pentru 5 - 8 respiratii, apoi schimba pe partea cealalta.  
 
3. Ia loc in aer 
 
Bineinteles ca poti denumi aceste pozitii asa cum vrei tu. Important este sa le executi corect. Stai asezata pe un scaun, lasa-ti toata greutatea in maini si ridica-ti picioarele si fundul in acelasi timp. Tine umerii jos si incordeaza-ti muschii abdominali. Mentine pozitia intre 3 si 5 respiratii. Ia o pauza si repeta de inca doua ori. 
 
 
4. Mainile impreunate la spate 
 
Adu mana stanga la spate, pana intre omoplati, apoi pe cea dreapta pe deasupra, pana cand degetele de la ambele maini se impreuneaza. Mentine 5 - 8 respiratii, apoi schimba mainile. 
 
5. Calcai la genunchi 
 
Asaza calcaiul stang pe genunchiul drept si incearca sa apesi usor pe genunchiul stang. Tine-ti spatele drept si apleaca-te putin in fata daca vrei ca intinderea sa fie mai profunda. Tot 5 - 8 respiratii si aici, dupa care schimbi piciorul.
 
Tags:
yoga
birou
spate
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare