5 reguli pentru o detoxifiere corecta

Daca te simti mai obosita ca de obicei si nu mai ai chef sa faci tot felul de lucruri, sunt mari sanse ca organismul tau sa ceara curatenie generala. Asta inseamna ca trebuie sa incepi o cura de detoxifiere, macar pentru cateva zile, deoarece corpul este coplesit de cantitatile de toxine pe care le-a acumulat. Excesul de toxine din organism duce la constipatie, balonare, deshidratare, oboseala, dureri de cap, ochi inrositi, iritabilitate, miros neplacut in gura, ingrasare nejustificata si sensibilitate crescuta la mirosuri.

Care sunt cele mai importante reguli pentru o detoxifiere corecta?

1. Bea multa apa si sucuri naturale

Apa are rolul de a interveni in procesul de eliminare al toxinelor. Un organism insuficient hidratat este incapabil sa elimine toxinele, chiar daca respecti toate celelalte regului din dieta de detoxifiere. Este obligatoriu sa bei cel putin 1,5 litri de lichide pe zi. Nu uita sa iti faci sucuri de morcovi, telina, spanac si tot felul de alte verdeturi. Acestea sunt excelente pentru detoxifierea organismului, mult mai bune decat sucurile de fructe care, de obicei, sunt bogate in zahar.

2. Evita alimentele procesate, carnea si dulciurile

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asta inseamna ca trebuie sa excluzi complet din dieta ta mezelurile, produsele de tip fast-food si de patiserie, conservele, dar si sucurile carbogazoase sau nenaturale, chipsurile, covrigeii, jeleurile, bomboanele gumate, batoanele de slabit, prajiturile de cofetarie, dulciurile cu zahar si faina alba, margarina, carnea de orice fel si, in general, toate produsele care contin E-uri si alte ingrediente dubioase. E bine de stiut ca anumiti pesti contin cantitati mari de mercur. De exemplu: tonul, pestele sabie, macroul si rechinul, pe care mai bine ii eviti. Alege alimentele integrale si cat mai naturale.

3. Mananca mai putin ca de obicei

Oricat de mult ti-ar placea mancarea, fa un efort si ridica-te de la masa inainte sa te saturi. Reducerea numarului de calorii, cu maximul 300 impulsinoneaza procesele metabolice si ajuta la procesul general de detoxifiere al organsimului. Nu uita ca persoanele care mananca putin traiesc mai mult, un motiv suficient de bun sa incepi sa reduci cantitatea de mancare pe care o consumi zilnic.



4. Consuma multe legume, salate si fructe

In dietele de detoxifiere, acestea sunt cele mai importante alimente. Ele te hidrateaza, iti aduc vitamine si minerale, iti reenergizeaza organismul si iti intaresc imunitatea. De asemenea, sunt bogate in fibre care iti vor imbunatati digestia. Ai grija sa mananci fructe cu un continut redus de zahar.

5. Elimina complet alcoolul, cafeaua si tigarile

Daca vinul de calitate ramane permis in cantitati mici, alcoolul rafinat trebuie complet exclus. Acesta este o sursa de radicali liberi, care accelereaza procesele de imbatranire celulara. In plus alcoolul rafinat este daunator pentru ficat, organ care se ocupa in principal cu eliminarea toxinelor. Nutritionistii recomanda, de asemenea, sa incerci sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde pe tot parcursul curei.

 

Tags:
detoxifiere corecta
toxine
cura detoxifiere
reguli detoxifiere
detoxifiere fructe
detoxifiere organism
detoxifiere salate
detoxifiere sucuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare