5 remedii naturale pentru petele maronii de pe fata

Petele pe fata nu apar numai de la inaintarea in varsta, ci si de la soare, sarcina si diverse afectiuni. Ele sunt un rezultat al hipermigmentarii pielii si apar cel mai des pe fata si pe spate.  
 
Care sunt cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea petelor maronii de pe fata?
 
1. Suc de patrunjel cu bicarbonat de sodiu si putin suc lamaie
 
Stiai ca sucul de patrunjel ajuta la regenerarea pielii si ii confera stralucire? Amesteca suc de patrunjel cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu si putin suc de lamaie, iar pielea ta va fi mai luminoasa si mai curata. 
 
2. Felii de cartofi cruzi
 
Pentru ca au efect de albire a tenului, cartofii cruzi ajuta la eliminarea petelor de pe fata. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici regulat pe fata felii sau un piure de cartofi cruzi. Maseaza cu o discheta demachianta pe zonele afectate. Acest tratament este bun si pentru tonifierea tenului.
 
3. Turmeric cu suc de lamaie si faina de naut
 
Un alt tratament foarte bun pentru eliminarea petelor de pe fata este amestecul de turmeric cu faina de naut si suc de lamaie. Lasa aceasta pasta sa actioneze pe ten 10-15 minute dupa care clateste bine. Turmericul este un antiseptic puternic care curata tenul in profunzime si il lasa mai luminos si mai curat. Stiai ca indiencele folosesc pasta din faina de naut pentru a avea un ten mai alb?
 
 
4. Iaurt, ulei de argan si miere
 
Amesteca o lingurita de iaurt grecesc cu una de miere, plus sucul de la un sfert de lamaie si 5-6 picaturi de ulei de argan. Aplica pasta pe fata curata si uscata si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Proteinele, enzimele si zincul din iaurt ajuta la ameliorarea petelor de pe piele, mierea ajuta la exfoliere, iar uleiul de argan are efect antirid. Rezultatul va fi o piele supla, sanatoasa si radianta.
 
5. Turmeric, lapte si lamaie
 
Foarte eficienta pentru un ten luminos este si masca de fata cu turmeric, lapte si lamaie. Amesteca o jumatate de lingurita de turmeric cu 3 lingurite de lapte si o lingurita de lamaie. Lasa masca pe fata pana se usuca, dupa care clateste bine cu apa calduta. 
 
 
Tags:
pete varsta
pete maronii ten
pete fata
pete soare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare