5 tratamente cu ingrediente naturale pentru tenul ridat si tern

Imbatranirea este un proces natural, insa el poate fi accelerat din cauza stilului de viata nesanatos. Printre cele mai intalnite motive ale aparitiei premature a ridurilor se numara expunerea fara protectie la soare, alimentatia bogata in alimente procesate, consumul prea mic de legume si fructe, oboseala si somnul insuficient, stresul, ingrijirea pielii cu produse care contin chimicale si un consum prea mic de apa.
 
Pentru a avea o piele cat mai hidratata si sanatoasa este important sa folosesti creme de protectie solara, sa te hidratezi suficient, sa renunti la fumat si sa consumi multe alimente bogate in nutrienti. De asemenea, nu pleca niciodata de acasa fara ochelari de soare in geanta.
 
Care sunt cele mai eficiente tratamente naturale pentru tenul ridat si tern?
 
1. Masaj facial cu ulei de masline amestecat cu castravete
 
Pune in blender un castravete curatat de coaja si o lingura ulei de masline. Maseaza-ti tenul cu acest amestec si lasa-l sa actioneze o jumatate de ora. Repeta tratamentul cat de des poti si tenul tau va fi mai luminos, mai curat si cu mai putine riduri.
 
2. Hidratare cu avocado, ulei de argan si miere
 
Amesteca o jumatate de avocado cu o lingurita de ulei de argan si una de miere. Aplica amestecul pe ten si lasa-l sa actioneze 15-20 de minute. Cu cat pielea este mai hidratata, cu atat ridurile sunt si ele mai putin vizibile.
 
 
3. Hranirea tenului cu afine si migdale
 
Afinele sunt bogate in antioxidanti, importanti pentru sanatatea pielii. Amesteca o ceasca de afine, cateva migdale, 2 linguri de lapte, 2 linguri de pudra de ovaz, o lingura de miere si cateva picaturi ulei de argan sau migdale. Pune toate ingredientele in blender si aplica amestecul pe ten. Lasa-l sa se usuce apoi indeparteaza-l prin masaj usor. Foloseste acest tratament saptamanal.
 
 
4. Exfoliere si hidratare cu lapte de orez si faina de orez
 
Orezul este bogat in vitamina E si ajuta la exfolierea tenului. Pe langa faptul ca il curata, il si hidrateaza. Amesteca o lingura de faina de orez si 2-3 linguri de lapte de orez neindulcit. Aplica aceasta pasta si las-o sa se usuce. Indeparteaz-o masandu-te usor cu un prosop.
 
5. Curatare si luminozitate cu castravete, iaurt si lamaie
 
Amesteca o jumatate de castravete cu o lingura de iaurt grecesc, o jumatate lingurita gel de aloe vera si o lingurita suc de lamaie. Aplica amestecul pe ten si lasa-l sa actioneze 20 de minute. Indeparteaza-l prin masaj cu un prosop uscat.
 
 
Sursa: prevention.com
 
Tags:
tratament anti-imbatranire
creme antirid
masti antirid
imbatranirea tenului
riduri
tratament facial
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare