5 trucuri care vor face alergatul mult mai usor

Fitness 02.02.2016 Dana Lazar

 Sa alergi este o optiune usor de pus in practica. Nu ai nevoie decat de timp si niste pantofi buni pentru alergat. Cu toate acestea putina lume reuseste sa alerge. Noi credem ca am gasit 5 cai prin care putem face alergatul mai usor si mai placut. Incearca o saptamana, doua, si ai sa vezi ca asa este:

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Truc 1: Consistenta

Ca sa iti placa ora ta de alergat nu trebuie sa se intample numai din cand in cand. Daca faci asta de fiecare data cand alergi va fi dificil. Ai nevoie de o alta abordare, una care sa iti pregateasca cu adevarat corpul pentru alergat. Si obtii asta daca alergi conform unui program, de trei sau patru ori pe saptamana. Daca alergi mai des corpul este pregatit sa faca fata efortului, muschii sunt mai puternici si nu ti se va mai parea greu. Incepe de la simplu, fara sa te obosesti prea tare cu un traseu lung si apoi creste treptat marimea traseului.

 

Truc 2: Viteza

Sigur ca vrei sa iti dovedesti din prima ca poti si ca ora ta nu este pierduta in van, insa nu aceasta este abordarea corecta. Ai tot timpul sa ajungi si acolo. La inceput alege o viteza cu care te simti confortabil, chiar daca este numai putin mai repede decat un mers. Atunci cand alergi nu trebuie nici sa ramai fara rasuflare si nici sa simti ca te doare tot corpul. Incepe cu o viteza careia ii faci fata si apoi incepe sa o cresti treptat, la fel cum cresti si lungimea traseului. 

 

Truc 3: Distreaza-te

Ar trebui sa iti placa sa alergi si nu sa urasti fiecare minut. Asa ca gandeste-te la modalitati in care te poti simti bine atunci cand alergi. Avem cateva idei: asculta o muzica buna, ia cu tine un prieten, ia cu tine cainele, schimba traseul, cumpara-ti echipament de sport de ultima generatie. Orice alegere este buna, totul este sa te binedispuna.

 

Truc 4: Genoflexiuni

Pentru a alerga cu usurinta ai nevoie de muschii picioarelor - ei trebuie sa fie bine pregatiti. Asa ca te poti concentra pe asta. De exemplu, in zilele in care nu alergi ai putea face genoflexiuni. Iti ia numai cateva minute. Atunci cand alergi ai putea alege un traseu care sa includa si un deal. E adevarat ca nu iti va fi foarte simplu sa il urci in fuga, dar nici nu o sa-ti vina sa crezi ce usor va fi dupa aceea sa alergi pe teren plat!

 

Truc 5: Nu doar alergat

Este bine sa alergi, insa nu este bine sa faci numai asta. Pentru ca te plictisesti. Pentru ca poti pune presiune prea mare pe picioare si sa ajungi sa te doara. Iti poti tine corpul in forma si cu alte forme de miscare: inot, dansat, mersul cu bicicleta, plimbarile pe munte. Sa mai faci din cand in cand o pauza de alergat iti va prinde bine. Si te vei intoarce la el cu muschii lucrati si cu si mai mare pofta sa fugi din nou.

 

 

Tags:
alergat
muschi
plictiseala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare