6 alimente care te vor ajuta sa nu mai sforai

Toti sforaim din cand in cand, dar unii o fac frecvent, in fiecare seara, spre disperarea partenerilor de pat. Daca ai un caz langa tine sau chiar tu esti unul, afla ce trebuie sa mananci ca sa scapi de problema

Intreruperea somnului afecteaza cantitatea si calitatea lui, iar sforaitul poate cauza oboseala pe timpul zilei, iritabilitate si cresterea problemelor de sanatate, nu neaparat la cel care sforaie, ci mai degraba la partener. 
 
Aproape 60% din populatia Romaniei sforaie. La copii, sforaitul apare din cauza unui obstacol in caile respiratorii, iar la adulti ar putea fi o problema cu radacina limbii care cade in fundul gurii, in special la persoanele obeze. 
 
Printre alte cauze se mai afla rinita alergica, deviatia de sept, polipoza nazala, consumul de alcool, fumatul, dar si alimentatia. O dieta care restrictioneaza sau limiteaza consumul de alimente bogate in prostaglandina (Pg 2), lipide compuse care pot crea inflamarea sau extinderea tesuturilor in gat si in sinusuri, poate reduce apneea si sforaitul. 
 
 
Laptele de soia 
 
Acesta este o varianta mult mai buna pentru laptele de vaca atunci cand vine vorba despre intoleranta la lactoza si sforait. Lactatele precum laptele de vaca ajuta la formarea mucusului, ceea ce poate duce la probleme respiratorii. 
 
Ceaiul 
 
Ceaiul ajuta la decongestionarea cailor respiratorii si deci si la reducerea sforaitului. Vaporii din ceaiul cu ierburi pot calma pasaje nazale iritate, in timp ce imbunatatesc drenajul nazal. Bea un ceai de menta inainte de culcare, caci menta este un decongestionant natural. 
 
Mierea 
 
Un ceai amestecat cu miere inainte de culcare poate reduce sforaitul prin relaxarea gatului. Mierea are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care pot reduce aglomerarile de la nivelul laringelui.  
 
 
Pozitia incorecta in timpul somnului, dar si anomaliile de la nivelul tesutului gatului pot limita trecerea aerului prin nas si gat. Ingredientul activ din turmeric, curcumin, este un antioxidant si un puternic antiinflamator care actioneaza bland. 
 
Pestele
 
Trecerea de la carnea rosie la peste va face o diferenta in ceea ce priveste un somn bun, fara sforaituri. Pestele furnizeaza proteine fara sa creasca Pg 2. Acesti acizi grasi ajuta la reducerea tesutului inflamat. 
 
Ceapa 
 
N-o sa mirosi prea frumos dupa ce o sa mananci ceapa, dar vei scapa de problema sforaitului. Ceapa are proprietati antiinflamatorii si decongestionante care elibereaza caile nazale.
 
Foto: Hepta

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
somn
sforait
alimente
mancare
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare