6 exercitii Williams pentru ameliorarea durerilor lombare

Afectiuni 19.10.2016 Livia Caled
Suferi de dureri de spate constante? Incearca exercitiile Williams! Numele lor vine de la medicul Paul C. Williams care a inventat un program de exercitii pentru pacientii sai care sufereau de dureri lombare cronice, dar si de altfel de tipuri de dureri ale spatelui.
 
Exercitiile inventate de medicul american urmaresc in primele stadii ale programului sa reduca prin miscari usoare durerea din aceasta zona si sa lucreze musculatura spatelui. Potrivit cercetarilor efectuate pe pacientii care au efectuat exercitii de tip Williams, s-a constatat ca durerea lombara s-a atenuat, iar revenirea episoadelor dureroase a fost mult mai rara.
 
Exercitiile Williams sunt printre cele mai recomandate de kinetoterapeuti, care decid, in functie de gravitatea situatiei, ce tipuri de exercitii sunt mai potrivite. Medicul Paul C. Williams a introdus in programele lui mai multe seturi de exercitii de la cele mai simple pana la cele mai complexe.
 
Iata mai jos 6 exercitii Williams, extrem de simple, integrate de medicul american in primele stadii ale programului care amelioreaza durerile de spate:
 
1. Stai pe spate, cu capul pe sol, flexeaza si intinde cate un picior. Trage un genunchi cu ambele maini la piept, apoi repeta miscarea si pentru celalalt picior.
 
 
 
2. Stai pe spate, cu genunchii flexati si talpile pe sol. Trage un genunchi cu ambele maini la piept, repeta miscarea si cu celalalt genunchi, iar apoi cu ambii genunchi.
 
 
3. Stai cu mainile sub cap, ridica un genunchi la piept, apoi celalalt, apoi ambii.
 
 
4. Stai pe spate si tine-ti picioarele cu ambele brate. Ramai asa pret de cateva secunde, apoi intinde picioarele si relaxeaza-te.
 
 
5. Stai pe spate, cu capul pe sol si mainile intinse pe langa corp. Ridica-ti bazinul de cateva ori, ca in fotografia de mai jos, apoi revino in pozitia initiala. 
 
 
6. Stai pe scaun, cu genunchii departati, apleaca-te inainte, pana atingi solul cu palmele, apoi revino in pozitia initiala. Repeta miscarea de mai multe ori.
 
 
Sursa foto: health.harvard.edu
 
Tags:
exercitii williams
dureri lombare
dureri de spate
exercitii spate
dureri lombare remedii
dureri lombare spate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 6 exercitii care topesc grasimea de pe spate Fitness

    6 exercitii care topesc grasimea de pe spate

    21.04.2017

    Nu numai grasimea de pe burta este incomoda si inestetica, ci si cea de pe spate. De cate ori nu ti s-a intamplat sa eviti sa mai porti anumite bluze sau rochii pentru ca evidentiaza grasimea de pe...

    mai mult
  • Dr. Oz se trateaza naturist Infrumusetare

    Dr. Oz se trateaza naturist

    15.10.2014

    Nu ai nevoie de reteta de la medic pentru orice mica problema de sanatate cu care te confrunti. Se intampla ca uneori sa te doara capul. Se mai intampla sa te trezesti cu muschii indaratnici si...

    mai mult
  • Top 5 semne de stres Experiente

    Top 5 semne de stres

    12.06.2014

    Lucrezi de la ultima vacanta de Paste non-stop si inca nu ai intrat in vacanta? Daca traiesti cu impresia ca nu esti stresata, ia un loc si analizeaza-te putin. Am facut un top cu 5 semne de stres...

    mai mult
  • Top 7 exercitii pentru un spate sexy Fitness

    Top 7 exercitii pentru un spate sexy

    10.09.2013

    Vrei sa ai un spate sculptat si sexy ca al actritei Jessica Biel? Nu e foarte complicat, iti trebuie doar vointa sa faci exercitii in fiecare dimineata inainte de a pleca la job. Iti vei incepe...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare