6 gustari potrivite pentru seara tarziu care ajuta la slabit

Secrete 28.09.2016 Livia Caled
De multe ori, cand nu te saturi la cina si iti propui sa nu mai mananci pana a doua zi dimineata, foamea te acapareaza incet-incet si iti strica nu numai dispozitia, ci si somnul. Ca sa eviti momentele de infometare seara, este bine sa ai mereu la indemana cateva gustari sarace in calorii, pe care sa le poti consuma la orice ora, fara sa existe riscul ingrasarii.
 
Nenumarate studii au aratat ca mesele copioase de dinainte de culcare afecteaza calitatea somnului si favorizeaza depunerea kilogramelor in plus, lucru care se intampla si cu somnul pe stomacul gol. Cu cat te culci mai infometata, cu atat o sa te gandesti mai mult la mancare si o sa mananci mai mult a doua zi.

Care sunt cele mai bune gustari de luat seara tarziu?
 
Un iaurt cu putine grasimi
 
Un iaurt mic nu contine mai mult de 100 de calorii si iti aduce linistea mentala de care ai nevoie ca sa dormi, fara sa te gandesti la mancare. Iaurtul functioneaza ca un pansament pentru stomac, trateaza indigestiile si arsurile, de aceea este foarte potrivit pentru o gustare seara. Daca nu iti place iaurtul simplu, combina-l cu 2 linguri de cereale integrale.

Un castron mic cu cereale integrale cu lapte
 
Nu trebuie sa asociezi cerealele integrale numai cu micul dejun, acestea sunt potrivite si ca o gustare inainte cu o ora de culcare. Alege fulgi de porumb sau de ovaz si consuma-le cu o cana de lapte, somnul tau va fi mai linistit si cura ta de slabire va fi in siguranta. 
 
 
Doua felii de carne de piept de curcan
 
Carnea de curcan este saraca in grasimi si bogata in proteine de calitate. De asemenea, ea contine triptofan, un aminoacid esential care combate starea de stres, oboseala si insomnia. Doua felii de carne/sunca/jambon de curcan nu au mai mult de 100 de calorii, asadar le poti consuma cu incredere, fara sa te ingrasi vreun gram.
 
 
O banana
 
Cand tii cura de slabire, si nu numai, bananele nu trebuie sa lipseasca din casa. Ele sunt o gustare potrivita la orice moment din zi, inainte si dupa sala, la micul dejun, intre mese sau inainte de culcare. Bananele au doar 89 de calorii la 100 de grame si sunt bogate in potasiu, vitamina B6, vitamina C, magneziu si, nu in ultimul rand, in fibre, care dau o senzatie de satietate pentru mult timp.
 
 
Cativa morcovi fierti cu o lingurita de miere
 
Cand ai pofta de ceva dulce si parca nu-ti vine sa mananci o ciocolata seara, incearca morcovii fierti cu miere. Fierbe cativa morcovi, dupa care adauga peste ei o lingurita de miere. Daca vrei sa fie si mai buni, pune-i la cuptor sa se rumeneasca putin, o sa te lingi pe degete.
 
Un mar si o lingurita de unt de arahide
 
O alta gustare satioasa, dar care nu ingrasa, tocmai buna de luat seara, este marul in combinatie cu untul de arahide. Taie un mar felii si unge-le cu unt de arahide. Cu siguranta, aceasta gustare o sa te ajute sa nu mai visezi toata noaptea la prajituri si cartofi prajiti atunci cand esti la dieta.
 
Tu ce gustari obisnuiesti sa iei seara tarziu?
 
 
 
Tags:
gustari seara
gustari dieta
gustari slabit
slabire
gustari sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare