6 locuri neconventionale pentru meditatie

Motivatie 21.06.2013 Livia Caled

Chiar si cateva minute de meditatie pe zi ne pot ajuta sa ne tinem departe de stres, sa ne imbunatatim concentrarea si, mai ales, sa ne mentinem mintea limpede si activa.

Potrivit unui studiu citat de Huffington Post, daca vrei sa iti imbunatatesti productivitatea la birou si incerci sa eviti oboseala, este bine sa profiti de micile momente de pauza de peste zi si sa meditezi. Nu este nevoie sa mergi sa meditezi o saptamana in cine stie ce loc special conceput pentru asta, meditatia trebuie folosita pe termen lung, cate putin in fiecare zi. De asemenea, nu trebuie sa stai in pozitia yoginului ca sa meditezi, meditatia poate fi practicata din orice pozitie si in orice moment al zilei.

Iata mai jos 6 locuri neconventionale pentru meditatie:

1. Liftul
Sansele sa te intalnesti in lift cu colegii tai si sa discuti despre vreme sau despre problemele de serviciu sunt foarte mari, insa incearca sa iti golesti mintea de ganduri si sa te relaxezi pentru cele cateva zeci de secunde cat stai in lift. Nu e cazul sa te pui intr-o pozitie ciudata, cu siguranta ii vei speria pe cei din jur, este suficient sa iti constientizezi inspiratia si expiratia.

2. Scarile
Mersul pe scari te mentine in forma si scade sansele sa te intalnesti cu colegii prea vorbareti, care de obicei merg cu liftul. Pe scari te poti gandi la inspiratie si expiratie, la propriul corp si la faptul ca esti. Din miscarea pe care o faci urcand sau coborand scarile si gandurile astea simple rezulta o stare de relaxare.

3. La semafor
De ce sa te gandesti la probleme cat astepti sa se faca verde? Ele nu se rezolva in cele cateva minute de asteptare. Goleste-ti mintea si priveste in jur. Constientizeaza-ti propriul corp.

4. La buda
Cei mai multi dintre noi mediteaza pe buda, un loc potrivit pentru relaxare, in care chiar nu ne deranjeaza nimeni. Goleste-ti mintea de griji si incearca sa te gandesti la lucruri cat mai simple. 

5. La dus
Cel mai relaxat moment al zilei este pentru multi dintre noi acela in care facem dus. Bucura-te de momentele astea si alunga problemele care tind sa iti cotropeasca mintea.

6. Pe o banca in parc
Esti prea stresat la job si nu mai stii cum sa gestionezi situatia? Iesi putin pana in parc si relaxeaza-te pe o banca. Uita-te la rate, la batranii care joaca table si evita sa analizezi problemele. Doar detaseaza-te.



Daca nu aveti obisnuinta meditatiei, sunt mari sanse ca sfaturile de mai sus sa vi se para stupide sau nerealiste. Incercati sa treceti peste aceasta prejudecata si sa profitati de aceste momente pentru a va relaxa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
meditatie
locuri meditatie
practici meditatie
relaxare birou
meditatie birou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare