6 modalitati prin care sa te apuci din nou de sala

Daca ai renuntat la sala, din anumite motive, si acum vrei sa introduci din nou sportul in rutina ta, ai nevoie de un plan. S-ar putea la un moment dat sa te simti frustrata ca nu mai dai acelasi randament, ca nu apar imediat rezultatele sau chiar te poti rani, de aceea trebuie sa tii cont de sfaturile noastre. 

1. Nu te descuraja 
 
Probabil ca dupa prima ora de antrenament, te vei gandi ca o sa-ti ia o vesnicie sa fii in forma din nou, dar un studiu a aratat ca nu ai nevoie decat de sase saptamani sa-ti castigi din nou forta pe care o aveai inainte de pauza de opt luni. 
 
2. Ai nevoie de suportul celorlalti
 
Este mult mai usor daca primesti ajutorul cuiva, chiar daca n-o sa alerge nimeni in locul tau pe banda. Cere-i unui prieten sa mearga cu tine la sala si vei vedea ca simpla lui prezenta te va motiva foarte tare. 
 
3. Nu mai astepta un alt "luni" 
 
Daca spui mereu "incepand de luni" sau "maine, gata! ma apuc de sala", ai mari sanse sa mai treaca o luna, doua, pe langa tine. Cand ai un moment in care iti dai seama ca ai nevoie de sala si ca vrei sa faci sport din nou, profita de el. Actioneaza pe moment! 
 
 
4. Incepe cu obiective mici 
 
Nu-ti propune din prima sa slabesti 4 kilograme, ci incepe cu pasi mici, caci altfel risti sa te demoralizezi. Propune-ti pentru prima saptamana sa mergi la sala de trei ori si sa faci o plimbare de 20 de minute in fiecare zi. Cand le-ai indeplinit, adauga altele noi. 
 
5. Investeste intr-un accesoriu nou 
 
Daca nu iti permiti adidasi noi, cumpara-ti macar un tricou care iti place mult, o saltea pentru yoga sau casti cool, pentru alergat. Chiar daca sunt obiecte nesemnificative, te vor motiva sa te tii de treaba. 
 
6. Incepe usor
 
Primul antrenament ar trebui sa fie usor, pentru ca ai nevoie de o trecere treptata. Fa sport pentru o ora, din care 20 de minute de exercitii cu greutati, 30 de minute de cardio si 10 minute de stretching. Stabileste-ti ordinea exercitiilor cu greutati dinainte, ca sa nu pierzi timpul acolo intrebandu-te cu ce sa incepi.
Tags:
sala
sport
antrenament
pauza
lipsa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare