6 modalitati simple prin care sa imbunatatesti aerul din casa ta

Iarna ne baricadam in casa pentru a fugi de frig, iar daca vara dormim cu geamurile deschise (de cald, ce-i drept), acum aerisim rapid cateva minute si apoi ne izolam din nou. Studiile recente arata ca aerul de pe o strada urbana cu un trafic mediu ar putea sa fie mult mai curat decat aerul din casele noastre

Nu doar praful si mucegaiul, dar si gatitul, betisoarele parfumate, lumanarile, produsele de curatenie si materialele de constructii altereaza calitatea aerului. Iti dam cateva sugestii prin care sa purifici aerul din casa ta si astfel sa eviti bolile. 
 
1. Cumpara-ti plante 
 
Plantele nu absorb numai dioxidul de carbon, pe care il transforma in oxigen, dar si elementele toxice din aer (inclusiv formaldehida si benzenul), care devin inofensive. 
 
2. Aeriseste 
 
O masura la indemana este sa aerisesti. Daca deschizi cateva geamuri pentru a se face curent, reduci in mod considerabil poluarea din interior. 
 
 
3. Schimba cu regularitate filtrele de la cuptor si de la aerul conditionat  
 
Trebuie sa schimbi periodic filtrele, dar mai ales dupa o perioada in care nu ai folosit aerul conditionat sau cuptorul, pentru ca acestea pot contine tot felul de surprize care n-ai vrea sa se intoarca in casa ta. 
 
4. Evita produsele chimice de curatat sau odorizantele de camera
 
Nu e niciodata o idee buna sa inlocuiesti murdaria cu produse chimice care incarca aerul, iar mirosurile neplacute, cu odorizante de camera. Foloseste apa pentru a curata murdaria si uleiurile esentiale pentru a parfuma casa. 
 
5. Nu fuma in casa 
 
Toxinele lasate in urma de fumul de tigara raman impregnate in haine, mobila, masina etc pentru foarte mult timp, ceea ce poate duce la boli grave in cazul persoanelor vulnerabile. 
 
6. Aspira regulat 
 
Praful n-are ce cauta in casa ta daca vrei sa te feresti de boli de plamani sau de alergii. Aspira in mod regulat, schimba filtrul atunci cand instructiunile o cer si spala bine suprafetele lucioase.
Tags:
aer
casa
calitate
oxigen
plante
aerisit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare