6 obiceiuri zilnice care iti imbatranesc tenul

Ti se pare ca ai imbatranit mai devreme decat ar fi trebuit? Nu-ti place ce vezi in oglinda? Atunci poate ar trebui sa-ti evaluezi cateva dintre obiceiurile zilnice. Sunt unele care par inofensive, dar iti pot face mult rau. 

Pe langa cele deja cunoscute, ca nu bei suficienta apa, ca nu dormi 7 ore, ca bei sucurile cu paiul, mai enumeram:
 
1. Faci mai multe lucruri in acelasi timp 
 
Uneori multitaskingul chiar poate insemna eficienta, dar cand lista ta cu lucruri pe care le ai de facut nu se micsoreaza, incepi sa te stresezi foarte tare, ceea ce inseamna ca organismul tau elibereaza radicali liberi care afecteaza celulele si de aici imbatranirea. Cel mai bine este sa te concentrezi pe un singur task si sa treci mai departe abia dupa ce il termini pe acesta. 
 
2. Rareori sari peste desert 
 
Nu numai ca acesta te ingrasa, dar iti ataca dintii si adauga ani pe fata ta. Moleculele de zahar ataca proteinele din celule, iar acest proces duce la pierderea stralucirii, la cearcane, aparitia ridurilor si cresterea numarului de pori deschisi. 
 
3. Nu folosesti crema pentru conturul ochilor 
 
Pielea din jurul ochilor este prima care iti arata varsta asa ca trebuie sa incluzi in ritualul tau zilnic si utilizarea unei astfel de creme. O crema buna ar trebui sa contina Retin A (o forma de vitamina A), vitamina C, acid hialuronic si antioxidanti. 
 
 
4. Folosesti crema de protectie solara, dar numai in vacanta 
 
Sofatul masinii, mersul pe jos sau plimbatul pe bicicleta pot face uneori mai mult rau decat o zi de stat pe plaja daca nu folosesti o crema de protectie solara. Numarul unu din cauzele cele mai importante de imbatranire prematura este expunerea la razele ultraviolete. Tine minte ca razele UV sunt prezente si cand este innorat sau ploua. Foloseste o crema cu SPF 30 sau 50 pentru utilizarea zilnica. 
 
5. Dormi cu fata la perna 
 
Dormitul pe burta sau pe o parte, cu fata pe perna, poate cauza aparitia ridurilor si imbatranirea inainte de vreme. Cand dormi pe aceeasi parte in fiecare seara, fata ta nu va mai reveni la loc la fel de repede, ca atunci cand erai tanara, pentru ca pielea isi pierde din elasticitate, iar liniile create de perna vor deveni permanente. Invata sa dormi pe spate sau investeste in fete de perna din satin. 
 
6. Folosesti prea multe produse de machiaj 
 
Atunci cand ai pe fata multe straturi de produse de makeup, pielea nici nu mai poate sa respire din cauza ca porii sunt blocati, iar asta duce la acnee si la imbatranirea tenului. In plus, folosirea in exces a produselor cu arome, cu alcool si cu substante chimice iritante poate elimina uleiurile naturale ale pielii si favorieaza aparitia prematura a ridurilor. 
Tags:
ten
fata
riduri
pori
acnee
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare