6 remedii rapide pentru pungile de sub ochi

Te trezesti dimineata cu pungi sub ochi si nu stii de ce? Motivele aparitiei acestor umflaturi sub ochi pot fi dintre cele mai variate: oboseala, sarcina, dermatitele, anumite medicamente, alimentatia prea sarata, diverse alergii, sinuzita cronica, dar si mostenirea genetica are un mare cuvant de spus. Pungile de sub ochi pot fi ameliorate cu tratamente naturiste, insa disparitia lor totala este imposibila in multe cazuri, mai ales daca la mijloc sunt cauzele genetice.

Care sunt cele mai eficiente metode pentru a ameliora inesteticele pungi de sub ochi?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Bea multa apa

Pungile de sub ochi apar si ca urmare a retentiei de apa, de aceea este recomandat sa bei foarte multa apa. Daca ai mancat cu o seara inainte ceva foarte sarat si suferi de retentie de apa, atunci sansele sunt foarte mari sa te trezesti cu ochii umflati. Incearca sa bei multa apa toata ziua si sa eviti alcoolul si cafeaua, acestea nu fac decat sa te deshidrateze.

2. Aplica felii reci de cartofi sub ochi

Cartofii ajuta la reducerea inflamatiilor si sunt foarte eficienti cand vine vorba de ochii umflati. Pune-ti dimineata la trezire 2 felii de cartof pe pungile de sub ochi si nu o sa mai ai ochii asa umflati. Pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient, este bine ca feliile de cartofi sa fie reci.

Citeste si 9 utilizari inedite ale cartofilor cruzi.

3. Feliile de castravete fac minuni

Pe langa faptul ca au efect de calmare si de ameliorare a pungilor de sub ochi, feliile de castravete hidrateaza pielea, reduc cearcanele si ajuta la mentinerea elasticitatii pielii. Incearca sa iti prepari regulat seara masti de fata cu castravete, iar dimineata sa nu uiti sa stai cateva minute cu 2 felii de castravete pe ochi.

4. Apeleaza la pliculetele de ceai folosite

Tocmai ai baut un ceai? Nu arunca plicurile, indiferent daca ai baut un ceai verde, un ceai negru sau unul de musetel. Baga pliculetele de ceai in congelator si aplica-le asa reci pe ochi. Nu numai ca o sa ai un sentiment placut de relaxare, insa o sa ai surpriza sa observi cum pungile de sub ochi incep sa se retraga la un mod miraculos.

5. Prepara-ti masti de fata cu gel de aloe vera

Gelul de aloe vera se gaseste usor la magazinele naturiste si este foarte eficient in tratarea pungilor de sub ochi. El are efecte antiinflamatorii si imbunatateste circulatia sangelui. Cele mai bune ingrediente pentru mastile de fata care combat pungile de sub ochi sunt castravetii, mierea, capsunile, albusurile de ou, uleiul de migdale, laptele si cartofii.

6. Fa exercitii fizice in fiecare dimineata

Daca te trezesti mai mereu cu ochii umflati, este recomandat sa faci 15 minute de exercitii fizice inainte de a pleca la job. Miscarea imbunatateste considerabil circulatia sangelui si te va ajuta sa iesi din casa cu o fata normala.

Citeste si Top 9 metode naturale de eliminare a punctelor albe din jurul ochilor.

 

 

Tags:
pungi sub ochi
ochi umflati
remedii pungi ochi
masti pungi ochi
masti naturale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare