6 trucuri eficiente sa scapi rapid de celulita

Ai inceput sa porti pantaloni scurti si celulita pe care pana acum nici n-o bagai in seama a inceput sa te calce pe nervi. Ai nevoie de cateva solutii rapide care sa te scape de problema, iar noi ti le punem la dispozitie. 

Celulita reprezinta acumularea de tesut adipos (grasime) subcutanat la nivelul coapselor, soldurilor si feselor, dar poate aparea si in alte parti ale corpului. Partea buna este ca nu ramane acolo o data pentru totdeauna. Iata cateva modalitati prin care poti scapa de ea (o sa dureze in jur de 2 saptamani pana vezi rezultatele): 
 
1. Periaza-ti pielea in mod regulat
 
Pielea este primul loc unde se acumuleaza toxinele, asa ca mentine-o curata folosind o perie uscata pentru piele, din par natural. Incepe din talpi, cu miscari circulare, apoi plimba-te usor pe tot corpul. Miscarile trebuie sa fie lungi, dar vioaie. Pe abdomen miscarile trebuie sa fie tot circulare, in sensul acelor de ceasornic, iar pe brate sa fie spre inima. Modul corect de a face o detoxifiere este sa periezi spre inima ca sa ajuti la circulati sangelui. Toata operatiunea ar trebui sa dureze cel mult 5 minute, iar in 10 zile ar trebui sa apara rezultate. 
 
2. Masaj anti-celulitic 
 
Exista mai multe tipuri de masaje anti-celulitice, sub diferite denumiri, dar procedura de baza in toate cazurile implica stimularea drenajului limfatic si stimularea fluxului de sange. Ca sa obtii rezultate garantate, ar trebui sa ceri ca masajul sa-ti fie facut cu ulei de susan infuzat cu ierburi aromatice si sare, dupa care ar trebui sa urmeze o sedinta la sauna. Un maseur bun ar trebui sa obtina rezultate dupa 2 - 3 sedinte a cate o ora. 
 
3. Scrub cu zat de cafea 
 
Cafeaua nu este revigoranta numai pentru creier, ci si pentru piele. Un masaj cu zat de cafea stimuleaza fluxul sanguin, iar partea si mai buna este ca poate fi facut acasa. Amesteca zatul de cafea cu apa fierbinte si freaca prin miscari circulare in zonele afectate timp de 10 minute. Fa dus, apoi aplica un ulei de cocos pentru a evita uscarea pielii. Dupa 4 saptamani ar trebui ca pielea ta sa arate mai ferma. 
 
 
4. Curatare din interior cu lamaie 
 
Detoxifierea numai din exterior nu va ajuta prea tare, mai ales in cazul celulitei mai grave. Ai nevoie sa apelezi si la un proces de curatare din interior si poti face asta printr-un amestec de 2 linguri de zeama de lamaie, 1 lingurita de piper cayenne, toate intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi. Nu depasi doza pentru ca ai putea sa-ti arzi peretii intestinali. De asemenea, nu uita sa bei intre 8 si 12 pahare de apa pe zi pentru a preveni arsurile. 
 
Nu neglija alimentati! Invata sa mananci corect!
 
5. Alege haine potrivite 
 
Desi ai senzatia ca hainele mai stramte iti vor face celulita sa dispara, nu va face decat sa o inrautateasca. Poarta haine o idee mai largute (daca ai 97 la solduri, alege o rochie cu 100) pentru a facilita drenajul limfatic. 
 
6. Sport: cardio + greutati + stretching 
 
Sportul este solutia sa fii slab si are o multime de beneficii printre care cresterea masei musculare, tonifiere, pierderea in greutate si, desigur, eliminarea celulitei. Dar pentru asta nu va fi suficient sa faci plimbari in jurul blocului. Un antrenament de 45 de minute, de 3 ori pe saptamana, care sa includa exercitii cardio, cu greutati si stretching ar trebui sa dea rezultate.
 
Foto: Hepta
Tags:
celulita
piele
grasime
plaja
apa
sport
masaj
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • molnard
    1. molnard 02.07.2015 14:06

    Pentru celulita eu folosesc Cellinea de 3 saptamani, dar rezultate prea mari nu observ.

  • Dino
    2. Dino 17.02.2016 11:05

    Dupa parerea mea masajul anticelulitic ramane cea mai buna varianta pentru eliminarea celulitei cu conditia sa se faca corespunzator. Daca nu se face corect apar vanatai si echimoze.

  • Valentina
    3. Valentina 10.06.2016 14:54

    De departe cel mai important ramane stilul de viata. Degeaba iei pilule si faci masaj daca ai un regim alimentar deficitar bogat in carbohidrati si grasimi.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare