6 trucuri pentru o slabire eficienta

Nutritionistii au aratat in nenumarate randuri ca toate curele de slabire care presupun privare de multe alimente si infometare nu fac decat sa dezechilibreze organismul si sa aduca dupa terminarea curei de slabire multe alte kilograme in plus si, pe deasupra, o stare de depresie.

Daca nu vrei sa te infometezi in timpul curei de slabire, dar totusi vrei sa pierzi kilograme, iata ce poti sa faci:

1. Nu iti fixa un termen limita la care sa slabesti

Atunci cand iti fixezi o data limita pentru cura de slabire nu faci decat sa iti impui sa mananci sanatos si echilibrat pentru o perioada limitata de timp. Ceea ce inseamna ca dupa incheierea curei de slabire o sa incepi sa mananci iar mult si nechibzuit. Incearca sa adopti un regim alimentar sanatos pe care sa il mentii mereu, nu doar pentru o perioada limitata.

2. De fiecare data cand iti este foame, mananca ceva usor

Asta nu inseamna sa dai iama in fripturi si cartofi prajiti, ci sa mananci o salata, niste fructe, iaurt, legume fripte sau fierte, peste fript, oua, masline. Daca te infometezi, o sa te simti rau, o sa ai o stare de iritare si nu o sa-ti mai arda de nimic. Si la ce bun?

3. Motiveaza-te
Cel mai frecvent motiv pentru care o cura de slabire este sortita esecului este lipsa de motivare. Cu cat esti mai putin motivata sa slabesti, cu atat o sa slabesti mai greu. Ca sa te mentii motivata, scoate-ti din discurs replici de genul "cine ma place, ma place asa cum sunt" si incearca sa te simti bine in propriul corp. Gandeste-te ca daca inveti sa mananci sanatos si putin, vei trai mai mult si vei arata mai bine.



4. Fixeaza-ti o rutina culinara
Ce inseamna o rutina? Sa faci regulat sport, sa mananci sanatos si sa iti alegi cu grija ingredientele pentru viitoarea masa. E greu sa iti educi gusturile, insa atunci cand le educi, ele asa vor ramane. In loc sa mananci cartofi prajiti, fa-ti bruschete cu avocado si rosii cherry, iar in loc de prajituri mananca fructe. O sa te simti mai bine de-a lungul timpului.

5. Nu te deprima daca ti se pare ca stagnezi

Se intampla sa mananci sanatos si putin, insa sa nu pierzi kilograme? Nu este din vina ta, organismul s-a obisnuit cu acest regim alimentar si se afla intr-o perioada de stagnare, insa, din fericire nu o sa dureze si o sa slabesti in continuare. Daca te deprimi, o sa iti pierzi interesul pentru slabire si o sa dai iama in cutiile de inghetata din frigider.

6. Educa-ti poftele

Cum sa faci asta? Gandeste-te atunci cand vezi o felie de tort ca nu vrei sa traiesti toata viata tinand cura de slabire si ca fiecare felie de tort inseamna cateva zile in care numeri calorii. De asemenea, cand vezi o bucata de salam te poti gandi ca e plina de chimicale cancerigene. In acest fel te vei bucura mai mult de mancarea sanatoasa fara sa simti asta ca pe o povara.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
slabire eficienta
trucuri slabit
cum sa slabesti fara infometare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare