7 alimente sanatoase de post

Ai inceput de astazi sa tii post, ca doar e Saptamana Mare, dar trebuie sa faci cumva sa ii dai organismului alimente nutritive de unde sa-si ia resursele. Iti sugeram sa introduci aceste alimente sanatoase in meniu. 

1. Quinoa 
 
Parintii nostri nu stiau de acest super aliment, dar noi acum ne putem bucura de beneficiile pe care le are quinoa din punct de vedere nutritiv. Germenii de quinoa contin vitamine (A, B6, B12, B5, B2, B1, C, D, E, K, H, acid folic, acid nicotinic), minerale (calciu, fier, crom, cupru, potasiu, seleniu, iod, magneziu, mangan, fosfor, zinc) si toti cei 9 aminoacizi esentiali. Poti sa o pui in tot felul de salate sau sa o adaugi direct in mancare. 
 
2. Soia 
 
Aceasta se mai numeste si carne vegetala pentru ca ambele au aproape aceeasi textura. Ofera toate beneficiile laptelui, are un continut mare de fibre, ajuta la reglarea nivelului de colesterol, protejarea sanatatii cardiovasculare si la functionarea creierului. 
 
3. Naut 
 
Nautul este frate cu fasolea, numai ca are mai putine calorii. Este o proteina vegetala bogata in saruri minerale (magneziu, calciu, fier) si in complexul de vitamine B. Scade colesterolul prin continutul de fibre si impiedica acumularea de zahar in sange. Il poti savura dimineata sub forma de hummus intins pe o felie de paine integrala. Incearca o reteta ingenioasa de cartof dulce cu naut si sos de usturoi.
 
4. Ciupercile 
 
O sursa buna de vegetale o constituie si ciupercile. Sunt pline de nutrienti si au un continut redus de calorii. 
 
 
5. Avocado 
 
Cum somon nu poti sa mananci in post, ia-ti acizii grasi omega 3 din avocado. Acest fruct este bogat in vitamine si minerale si este ingredientul principal din deliciosul guacamole. 
 
 
Este recomandat sa bei lapte de migdale chiar daca nu tii post, dar daca tii, cu atat mai mult, pentru ca are mai putine calorii fata de laptele de vaca, este o sursa buna de calciu, dar si de vitaminele A, E si D. 
 
 
7. Nuci crude 
 
La gustare poti sa apelezi fara frica la oleaginoase crude pentru ca au continut mare de antioxidanti. Nucile, alunele, fisticul, caju si migdalele sunt surse importante de fibre, vitamina E, zinc, fier si magneziu.
Tags:
post
alimente
nutrienti
sanatate
quinoa
avocado
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare